Hundredvis af danske restauranter er lukket frivilligt – det skyldes særligt én restriktion

De netop forlængede restriktioner på restaurationsbranchen gør, at det for mange bedre kan betale sig at holde lukket end at modtage gæster. Det ærgrer restauratører og organisationer, som undrer sig over særligt én regel, der ødelægger forretningsgrundlaget for mange.

Restaurant Gorilla i Kødbyen har været lukket, siden restriktionerne trådte i kraft inden jul. Her er man særligt afhængige af at kunne holde åbent til længere end klokken 22. Tobias Kobborg

Når klokken slår 22.00, må der ikke skænkes mere alkohol på danske restauranter, barer og cafeer. En time senere skal alle gæster være uden for døren. Samtidig er der krav til kvadratmeter pr. gæst, som også skal fremvise coronapas ved ankomst og bære mundbind, når de står op.

Disse restriktioner, der onsdag blev forlænget til 31. januar, gør det svært for mange i restaurationsbranchen at holde åbent. Derfor benytter flere hundrede danske restauranter sig af muligheden for at lukke frivilligt og få kompensation.