Hoteldirektør: Vi skal arbejde sammen med turistorganisationer

København står til at få 41 procent flere hotelværelser frem mod 2021. Det stiller krav til, at hoteller og turistorganisationer står sammen om at trække flere forskellige turister til byen – og om at de står sammen med københavnerne, mener hoteldirektør for Arp-Hansen Hotel Group.

Det er vigtigt at sørge for både turister og lokale, så man ikke risikerer at ødelægge byen. Derfor skal myndigheder og organisationer skabe en plan for byens udvikling og inddrage københavnerne i beslutningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP

Inden 2021 er omme, vil København med al sandsynlighed have 7.700 hotelværelser mere, end byen har nu. Det svarer til en stigning på over 40 procent på blot tre år, og det stiller krav til, at man udvikler byens turisme i et tæt samarbejde mellem hoteller og turistorganisationer.

Det mener Dorte Krak, som er administrerende direktør for Arp-Hansen Hotel Group, der står bag en lang række hoteller i København.

»Hotellerne skal tale sammen med Wonderful Copenhagen og VisitDenmark og sige, at man ikke kun behøver at lede efter de turister, der vil se Nyhavn og Den Lille Havfrue. Der kan også være nogen, der vil se på lokalsamfund på Frederiksberg eller på arkitektur i forstæderne,« siger hun.

Godt for forbrugerne

Nadeem Wasi, der er medlemschef hos Horesta, branche- og arbejdsgiverforeningen for hotel-, restaurant og turisterhvervet, er enig i, at flere hotelværelser giver mulighed for at tilfredsstille en bredere vifte af gæster.

»Som forbruger ville jeg være glad for, der kommer mere at vælge imellem. De mange turister giver mulighed for, at hotellerne kan specialisere sig mere og tilpasse sig særlige kundesegmenter,« siger han.

Et godt eksempel kan være bæredygtighed, som flere og flere går op i. Her kan man tænke i hoteller med økologiske restauranter eller toiletter, der bruger mindre vand, uddyber Nadeem Wasi.

Københavnerne skal med

Når man udvikler byens turisme, skal alle byens aktører samarbejde, og det betyder ifølge Dorte Krak, at man heller ikke må glemme lokalbefolkningen.

»Det viser hele diskussionen med elløbehjulene. Hold da op, hvor kom sindene i kog, og det var måske, fordi man buldrede derudaf uden at have en plan for, hvordan man gjorde det rigtigt og tog hensyn til københavnerne,« siger hun.

Ifølge hende er det vigtigt, at man også tilgodeser københavnerne.