Her er den nye direktør i Nationalbanken

48-årige Signe Krogstrup er ny direktør i Nationalbanken. Hun efterfølger nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen, der har ønsket at fratræde stillingen for at gå på pension.

Signe Krogstrup er nyt medlem af direktionen i Nationalbanken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Danmarks Nationalbank / Presse J

Nationalbankdirektør Lars Rohde får en ny makker i direktionen for Danmarks centralbank.

Repræsentantskabet for Nationalbanken har valgt Signe Krogstrup til nyt medlem af Nationalbankens direktion. Signe Krogstrup er 48 år og har siden 1. juni 2019 været vicedirektør og chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik i Nationalbanken.

»Efter en omfattende proces, hvor der har været et bredt felt af kvalificerede ansøgere, er valget faldet på Signe Krogstrup. Hun har et solidt fagligt fundament og international erfaring. Hun er herudover udviklingsorienteret med et stærkt strategisk fokus og en dygtig kommunikator,« udtaler Nationalbankens bestyrelsesformand, Christian Schultz i en pressemeddelelse.

Signe Krogstrup er cand. polit. fra Københavns Universitet og har desuden en ph.d. i international økonomi fra The Graduate Institute of International and Development Studies i Schweiz.

»Jeg er utrolig glad for og beæret over at skulle overtage posten som nationalbankdirektør efter Hugo Frey Jensen. Nationalbanken spiller en vigtig rolle som samfundsbærende institution, der nyder høj troværdighed. Den position vil jeg værne om og føre videre,« siger Signe Krogstrup i pressemeddelelsen.

Signe Krogstrup efterfølger nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen, der går på pension.

Udover Signe Krogstrup, der tiltræder 1. november, består direktionen af Lars Rohde, der har været nationalbankdirektør siden 2013, og Per Callesen.