Før nye ejendomsvurderinger: Minister regner med 195.000 klager

Skatteminister Morten Bødskov (S) forventer, at 195.000 boligejere og virksomheder vil klage over de nye ejendomsvurderinger, når de sendes ud.

Skatteminister Morten Bødskov (S) forventer tusindsvis af klager over de nye ejendomsvurderinger. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når de nye ejendomsvurderinger sendes ud i løbet af det kommende år, så kan det føre til en klagestorm med kaos og lange ventetider til følge.

Skatteminister Morten Bødskov (S) forventer, at omkring 195.000 boligejere og virksomheder vil klage over vurderingerne. Det skriver Politiken.

Tallet stammer fra et faktaark, som Skatteministeriet har lavet forud for udsendelsen af de første 50.000 vurderinger. Der er dog tale om et skøn forbundet med stor usikkerhed. Ministeren selv har ikke ønsket at kommentere historien over for avisen.

Berlingske har selv læst faktaarket, hvoraf det fremgår, at klagerne forventes at fordele sig med cirka 75.000 klager over de nye vurderinger og cirka 120.000 klager over de historiske vurderinger, som stammer fra 2013 til 2019.

Skatteankestyrelsen forventer at skulle behandle omkring 125.000 af de 195.000 klager, mens de øvrige klager forventes at blive genoptaget i Vurderingsstyrelsen.

Politiken beskriver, hvordan det tog flere år at behandle 14.000 klager fra 2010 og 2011. Med andre ord kan de 195.000 klager godt trække ud i flere år.

»Jeg frygter, at klagesystemet kommer til at sande fuldstændig til. Det er jo planen, at vi skal have nye vurderinger hvert andet år, og med en sagsbehandlingstid på to år eller mere, vil der være kommet nye vurderinger, mens folk venter på at få deres klage behandlet,« siger Thomas Booker, partner i advokatfirmaet Horten og tidligere forsker i ejendomsskatter på Aarhus Universitet, til avisen.