Erhvervsmanden Ole Andersen er død

Ole Andersen, bestyrelsesformand i Bang & Olufsen og tidligere i Danske Bank, er afgået ved døden.

Bang og Olufsens bestyrelsesformand, Ole Andersen, er tirsdag afgået ved døden, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den fremtrædende erhvervsmand og indtil nu bestyrelsesformand i Bang & Olufsen, Ole Andersen, er tirsdag afgået ved døden, oplyser Bang & Olufsen i en meddelelse til fondsbørsen.

Ole Andersen, der blev 63 år, har tidligere haft flere ledende positioner i dansk erhvervsliv, og han er blandt andet tidligere bestyrelsesformand for Danske Bank.

»Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om Oles alt for tidlige død. Det har været et privilegium at arbejde sammen med Ole, og vi takker ham for hans store bidrag til Bang & Olufsen de sidste mange år,« udtaler næstformand for Bang & Olufsens bestyrelse Juha Christensen i selskabets meddelelse:

»Vores tanker og medfølelse er med Oles familie og venner i denne meget svære tid.«

B&O oplyser ikke noget om dødsårsagen.

Ole Andersen startede sin karriere i revisionsvirksomheden Arthur Andersen i 1984 og havde siden flere stillinger inden for køb og salg i virksomhederne SEB og Alfred Berg. I 2003 blev han partner i kapitalfonden EQT, hvor han blev mangemillionær i løbet af sine fem år i virksomheden. Her var han blandt andet med til det storstilede opkøb af servicekoncernen ISS, som blev afnoteret fra børsen.

Siden 2008 beskæftigede han sig udelukkende med bestyrelsesarbejde.

Han har været bestyrelsesformand i den succesfulde ingrediensvirksomhed Chr. Hansen, og han nåede helt til tops i dansk erhvervsliv, da han i 2011 blev formand for Danske Bank. Her stod han blev i spidsen for det tunge arbejde, som skulle trække banken ud af finanskrisen. Han var formand, da banken kom med den omdiskuterede New Normal-kampagne, der fik hård kritik fra flere sider. Året efter indførte banken et gebyr for almindelige konti, der fik kunder i tusindtal til at skifte bank. Ole Andersen fyrede samme år daværende direktør Eivind Kolding og indsatte nordmanden Thomas Borgen.

Siden gik det frem for banken på mange fronter indtil den store hvidvask-sag ramte Danske Bank. Her gik først Thomas Borgen, og siden stoppede Ole Andersen i 2018 også selv.