Designvirksomhed vinder millioner fra Lars Seier

Millionerne fra gevinsten i iværksætterprogrammet Vejen til Seier skal både gå til at udvikle nye produkter og til at erobre eksportmarkeder.

Partnere i Spring Copenhagen Claus Nielsen (tv.) og Peter Sørensen. PR-foto.Spring Copenhagen Claus Nielsen (tv) Peter SørensenSpring Copenhagen Claus Nielsen (tv) Peter SørensenPart Fold sammen
Læs mere

Det blev ejerne af Spring Copenhagen, Claus Nielsen og Peter Sørensen, der mandag aften fandt »Vejen til Seier« - og blev kåret til Danmarks bedste iværksættere i TV2-programmet af samme navn.

Titlen følges af en investering på seks mio. kroner fra Seier Capital, og Lars Seier træder ind som ligeværdig partner i ejerkredsen. Investeringen sikrer økonomi til at styrke eksporten og udvide sortimentet, oplyser Spring Copenhagen i en pressemeddelelse.

De to partnere i virksomheden Claus Nielsen og Peter Sørensen oplyser videre, at kapitaltilførslen tidligere end forventet giver mulighed for at forøge salget, og i samarbejde med Lars Seier er der sat nye mål.

»Det er fuldstændig fantastisk at stå med sejren i Vejen til Seier. Vi har vundet titlen foran 700 andre dygtige danske iværksættere, og vi har fået en kapacitet som Lars Seier om bord i vores virksomhed. Vi er stolte af vores vækst hidtil, men med den ekstra økonomiske kapital kan vi gå i krig på blandt andet nærmarkederne i Skandinavien og Nordeuropa,« siger Claus Nielsen i meddelelsen.

Konkret skal investeringen ud over at styrke eksporten også give ekstra kræfter til produktudvikling og et indtog på markedet for belysning.

»Investeringen spoler nærmest virksomhedens udvikling og vækstplan to-tre år frem i tiden,« siger Peter Sørensen.

Spring Copenhagens første lamper kommer på markedet i efteråret 2019. Samtidig styrker Spring Copenhagen den internationale distribution af nuværende designs og koncepter, og i begyndelsen af 2019 har virksomheden etableret en række nye distributører og agenter i størstedelen af EU for at kunne geare væksten yderligere. Fra at have den ikoniske danske peberkværn Peberfuglen som sit eneste produkt på hylden i 2015 har Spring Copenhagen nu over 70 produkter i sin portefølje af indretningsdesign og accessories til køkkenet, stuen og børneværelset.

For Lars Seier handlede programserien blandt andet om at vise, at iværksætteri er hårdt arbejde. Netop de to partneres dedikation var en af mange grunde til, at Lars Seier valgte at investere i Spring Copenhagen.

»Når jeg investerer, investerer jeg ikke kun i en virksomhed, men også i mennesker. Claus og Peter viste fra begyndelsen drive og gåpåmod, og deres salgstal og iværksætterkompetencer taler for sig selv. Nu træder jeg ind som ligeværdig partner og tilfører kapital, så de kan skabe noget rigtig stort inden for dansk design. Jeg forventer at skabe en bragende iværksættersucces,« siger Lars Seier.