Dansk Erhverv om dødsstød til omdiskuteret regel: »Vi sidder og klapper i hænderne«

Nyheden om, at den omdiskuterede seksdagesregel formentlig bliver ophævet, vækker glæde hos Dansk Erhverv, der generelt ser positivt på udkastet til genåbningen.

Hos Dansk Erhverv er administrerende direktør Brian Mikkelsen glad for, at den omstridte seksdagesregel, der betyder, at udenlandske turister mindst skal bestille seks overnatninger, formentlig bliver ophævet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hotelbranchen og den øvrige turistbranche har været hårdt ramt under coronakrisen, og for nylig kom det frem, at turismen i København hen over sommeren har mistet 8,6 milliarder kroner i omsætning.

Men nu lysner det en smule for den hårdt ramte branche. I et udkast til næste fase af genåbningen lægger partierne nemlig op til at fjerne den udskældte seksdagesregel, der betyder, at udenlandske turister minimum skal bestille seks overnatninger i Danmark for at komme ind i landet.

Det glæder administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, der tidligere har kæmpet hårdt for en afskaffelse af reglen. Ifølge Brian Mikkelsen har reglen, der dog ikke gælder for norske og visse svenske turister, nemlig afholdt turister fra at overnatte i København, da de færreste bestiller seks overnatninger.

»Vi har en turismebranche, der er i knæ og har brug for, at der kommer nogle turister til Danmark. Så vi sidder og klapper i hænderne, hvis det lykkes,« siger han.

Brian Mikkelsen erkender samtidig, at smittetrykket er stigende i Danmark, og derfor synes han, at det giver god mening at lægge en dæmper på genåbningen. Det er dog fortsat behov for at støtte virksomhederne gennem hjælpepakker, mener han.

»Vi må erkende, at smittetrykket er stigende i Danmark, og derfor accepterer vi, at man trykker en smule på bremsen. Men man må også sørge for, at virksomhederne bliver kompenseret og ikke går konkurs, bare fordi politikerne har vedtaget en masse regler,« udtaler Brian Mikkelsen.

Udover at ophæve seksdagesreglen lægger regeringen op til at holde diskoteker og nattelivet lukket til og med 31. oktober, ligesom forsamlingsforbuddet på 100 personer også forlænges til 31. oktober.

Regeringen undersøger desuden ud fra lignende principper som ordningen for superligahold, om der kan laves en forsvarlig ordning, så spillesteder med tilstrækkelig kapacitet kan afholde koncerter med flere end 500 mennesker til stede.