Danmarks techambassadør stopper: Får toppost hos Microsoft

Casper Klynge blev verdens første techambassadør for to år siden. Nu stopper han til fordel for en toppost hos Microsoft.

Casper Klynge stopper som Danmarks techambassadør efter to år på posten. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den »digitale diplomat« Casper Klynge stopper som Danmarks techambassadør efter at have siddet på posten siden 2017.

I stedet skifter han til Microsoft, hvor han får ansvaret for Microsofts officielle anliggender og politiske arbejde på tværs af landene i Europa med titlen »Vice President European government affairs«, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge DR har Casper Klynge en lang karriere i Udenrigsministeriet bag sig og har desuden været ambassadør i Indonesien. Oprettelsen af stillingen som techambassadør kom som et led i den tidligere regerings oprustning på det teknologiske område.

Casper Klynge tiltræder sit nye job 1. marts, hvor han rykker fra Silicon Valley til Bruxelles.

»Den digitale tidsalder vil byde på meget markante samfundsforandringer, og der er akut behov for at skabe et tættere samarbejde mellem teknologiindustrien og myndigheder. Det er ikke nogen hemmelighed, at det arbejde, jeg har stået i spidsen for i de sidste godt tre år, efter min mening er blandt de vigtigste, jeg har været involveret i i løbet af min karriere,« siger Klynge i pressemeddelelsen om sin udnævnelse:

»Jeg glæder mig derfor til at blive en del af en organisation, hvor den dagsorden er højeste prioritet, og hvor der er en ledelse, jeg har meget stor respekt for. Microsoft har vist globalt lederskab ved at sætte fokus på techindustriens eget samfundsansvar og ved at forsvare demokratiske værdier. Europa vil også fremover spille en nøglerolle i forhold til at definere de rette rammevilkår på teknologiområdet, og sammen med resten af Microsoft-teamet ser jeg meget frem til at støtte op om det arbejde.«

Læs Berlingskes interview med Casper Klynge fra september 2019 her.

Dengang lagde han ikke skjul på sin frustration over manglende eller forsinkede reaktioner fra techgiganterne i lyset af nogle af de sager, der de seneste år er kommet frem i offentligheden:

»Der er nogle gråzoner, hvor det kan være komplekst. Men der er også områder, hvor der ikke er gråzoner, og hvor virksomhederne bør reagere langt hurtigere. Det kan være terror og misbrug af børn,« sagde Casper Klynge dengang til Berlingske:

»Jeg ville jo lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke havde været ude for ting, som var dybt problematiske. Jeg vil også bruge ordet chokerende i forhold til den pure afvisning af ethvert ansvar og enhver interesse i at have en dialog med myndigheder,« siger han.

Casper Klynge lander toppost i Microsoft. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere

Et solidt indblik

Brad Smith, der er Microsoft President, supplerer meddelelsen med roser til Casper Klynge:

»Danmark er ud over at være førende inden for offentlig digitalisering også førende i at sætte den internationale teknologi-dagsorden i Europa og globalt. At gøre teknologi til en udenrigspolitisk prioritet med udnævnelsen af en techambassadør er bare et godt eksempel på den danske vision. Ambassadør Casper Klynge har ledt det teknologiske diplomati i næsten tre år, og vi har set det positive aftryk, han har sat. Jeg er meget begejstret over, at Casper har sagt ja til at lede vores team i Europa og sikre, at vi på et afgørende tidspunkt for regionen fremover udbygger og styrker vores relationer med EU og med de europæiske regeringer,« lyder det.

Casper Klynge skal lede et team af government affairs og public policy-eksperter i Bruxelles og resten af Europa. Han indtræder ligeledes i Microsofts globale senior ledelsesteam for »Corporate External and Legal Affairs«, hvor han har direkte reference til Brad Smith. Brad Smith supplerer ifølge pressemeddelelsen:

»Gennem sin tidligere rolle bringer Casper ikke bare et solidt indblik i teknologiindustrien, men også betydelig erfaring med at bygge bro mellem regeringer, virksomheder og civilsamfundet. Jeg er overbevist om, at vi under Caspers ledelse fortsat vil sikre, at vi er en stærk og konstruktiv partner til de politiske beslutningstagere i Europa, og at vi samarbejder for at takle de største teknologiske udfordringer.«