Coronakrisen udløser stor fyringsrunde i Vestas i Danmark

400 medarbejdere hos vindmøllegiganten Vestas står til at miste jobbet. Hovedparten af fyringerne bliver i Danmark.

Vindmøllegiganten Vestas skal fyre 400 medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Buettner/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmølleproducenten Vestas vil afskedige 400 medarbejdere, hvoraf de fleste er i Danmark. Samtidig vil Vestas stoppe flere projekter for at optimere produktporteføljen, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Sparekniven kommer også til at ramme koncernledelsen, som går ti pct. ned i løn indtil udgangen af 2020.

»Det er altid svært at sige farvel til gode kolleger, og timingen for disse beslutninger er aldrig god, men vores ansvar er at styrke Vestas til langsigtet succes,« udtaler Henrik Andersen, adm. direktør i Vestas, i pressemeddelelsen.

Afskedigelserne kommer til at påvirke de fleste af selskabets lokationer i Danmark, hvor der efter nedbemandingen fortsat vil være omkring 4.000 medarbejdere, mens Vestas globalt beskæftiger flere end 25.000 mennesker.

Det forventes dog, at besparelserne vil ramme særligt hårdt på hovedkontoret i Aarhus og på Vestas' vingefabrik i Lem i Vestjylland. Desuden bliver den midlertidige fabrik i Viborg lukket.

Stopper »visse projekter«

»Ved at gøre Vestas og vindenergi mere konkurrencedygtig ønsker vi at levere de løsninger, der gør energiomstillingen til en integreret del af genopbygningen af ​​samfund og økonomier, og i sidste ende skabe job på tværs af værdikæden,« udtaler topchefen.

Det fremgår desuden af meddelelsen, at Vestas for at »optimere dele af sin produktportefølje« vil stoppe »visse projekter med øjeblikkelig virkning«, men ikke hvilke projekter, der er tale om.

Men på grund af de ekstraordinære omstændigheder, som coronakrisen har medført, er der altså behov for også at skære i arbejdsstyrken.

»Vi befinder os i en periode med høj usikkerhed. Ved at foretage en strategisk beslutning på vores produktportefølje og ved at reducere kompleksiteten, fastholder vi vores konkurrencedygtighed i fremtiden og sikrer, at vi hurtigt kan justere i forhold til udfordringerne med covid-19,« påpeger Henrik Andersen.