Copenhagen Business School er blandt verdens bedste på særligt område

Copenhagen Business School er ifølge den engelske erhvervsavis Financial Times rykket længere op i eliten, når det gælder de særlige MBA-uddannelser.

Copenhagen Business Schools Executive MBA kursus er blandt verdens bedste ifølge det engelske erhvervsmedie Financial Times. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen. Fold sammen
Læs mere

Rettelse. Det har tidligere fremgået af denne artikel, at CBS er den eneste uddannelsesinstitution fra Norden, der har fundet vej til den prestigefyldte liste. Dette er ikke korrekt, da både Stockholm School of Economics og BI Norwegian Business School også er med. Berlingske beklager fejlen.

For andet år i træk placerer Copenhagen Business School (CBS) sig på det engelske erhvervsmedie Financial Times’ årlige top-100 over Executive MBA-uddannelser (EMBA). Den danske uddannelsesinstitution er den bedst placerede fra Norden, og CBS er endda rykket op på den prestigefyldte liste.

I år er CBS nemlig nr. 50, mens skolen i 2018 lå placeret som nr. 57. Og det er ifølge Poul Hedegaard, direktør for MBA-uddannelserne på CBS, særligt de sidste 12 måneder, der har gjort en forskel. Her har CBS nemlig gjort sig bemærket internationalt, hvilket blandt andet kan ses i stigningen i antallet af udenlandske deltagere.

»Financial Times’ rangliste bidrager til at skabe opmærksomhed om CBS på den globale scene,« siger Poul Hedegaard ifølge en pressemeddelelse.

Listen blev offentliggjort sent søndag, og det er HEC Paris, som i år har indtaget tronen. Sidste år lå den franske skole på en sjetteplads, så også her har man avanceret.

CBS er den eneste repræsentant fra Norden, der er at finde på listens top 50, mens Stockholm School of Economics ligger som nr. 66, og BI Norwegian Business School er nr. 89. Selvom der er flere institutioner, som er rykket henholdsvis op og ned ad ranglisten, så er den stadig stærkt domineret af skoler fra USA, Kina, Frankrig og Storbritannien.

Ligestillingen halter

Fælles for EMBA-uddannelserne på denne liste er, at der ikke er tale om et fuldtidsstudie, som man ellers også kan tage en MBA på. I stedet drejer det sig om en uddannelse, som de studerende tager sideløbende med deres igangværende arbejdsliv.

Gennemsnitligt har de studerende været aktive på arbejdsmarkedet i godt 14 år, inden de kaster sig ud i en EMBA, og derfor presses alderen også op. Mens det selvsagt giver en masse fordele i form af erfaring, så fremprovokerer det også en række problemer, som universiteterne ellers kæmper for at komme til livs.

Det kniber nemlig med ligestillingen på de mange EMBA-uddannelser, der placerer sig i toppen af Financial Times’ liste, for her er overvægten af mandlige studerende ifølge mediet markant.

Til gengæld er diversiteten af både studerende og undervisere på EMBA-uddannelser ganske gode. På HEC Paris, som altså indtog førstepladsen på dette års liste af Financial Times, er det nemlig 81 procent af de studerende og 69 procent af fakultetet, der kommer fra andre lande end Frankrig.