Businessupdate: Kriseramte B&O siger farvel til Power

Berlingskes businessredaktion guider dig til onsdagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Bang & Olufsen har oplevet et stort dyk i salget i marts, april og maj. Men selskabet vil ikke længere samarbejde med elektronikkæden Power. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix

God eftermiddag og velkommen til dagens overblik over de vigtigste erhvervsnyheder. Vi begynder med en overraskende melding på Finans.dk om, at mens Bang & Olufsen er hårdt ramt af omsætningsnedgang, har designvirksomheden opsagt samarbejdet med en af landets største elektronikforhandlere, Power.

Det oplyser Powers adm. direktør, Jesper Boysen, der er dybt forundret over opsigelsen, efter at Power ifølge direktøren i år har øget salget af B&O-produkter med 40 procent.

»Jeg fatter det ikke. Det er ubegribeligt, at man ikke tænker mere kommercielt. Det er en hæderkronet dansk virksomhed, som sætter sig ned med en spand over hovedet,« siger Jesper Boysen til Finans.

Læs historien her.

Guldprisen falder igen

Guldprisen har slået rekord under coronakrisen, og torsdag 6. august strøg guldprisen for første gang nogensinde forbi 2.000 dollar pr. troy ounce, der svarer til 31,1 gram. Men efter en stigende kurve siden marts begynder kurven nu at pege nedad, skriver Børsen.

Onsdag morgen ligger prisen på guld på cirka 1.917 dollar pr. ounce, som svarer til cirka 12.152 kroner. Flere banker, heriblandt Goldman Sachs, havde ellers forventet at se guldprisen stige helt op til 2.300 dollar ifølge Bloomberg News.

Læs historien her.

Ørsted-chef springer ud som investor – og afviser nyt topjob

Henrik Poulsen har allerede foretaget et par mindre investeringer privat, inden at Ørsted-topchefen fratræder jobbet senest i begyndelsen af 2021.

Da Poulsen til manges overraskelse meldte sin afgang fra det succesrige selskab tilbage i juni lød det ellers, at både bestyrelsesposter eller et nyt job som CEO længere nede ad vejen var blandt mulighederne.

Men det ligger ikke i kortene med en ny topchefstilling, lyder det fra Poulsen.

»Det er ikke min plan at hoppe over i et nyt CEO-job,« siger han til Finans.

Læs historien her.

 

Her er fem bud på skarpe nyheder fra Berlingskes egne businessskribenter:

Så mange har taget forskud på feriepengene med et lån

Nye tal fra Finans Danmark tyder på, at interessen for at få hurtigere adgang til de feriepenge, som man først kan søge om at få udbetalt til oktober, har været begrænset. For nogle danskere kan det ellers give god mening, påpeger økonomisk rådgiver Hans Peter Christensen, som er direktør i rådgivningsfirmaet Uvildige.dk.

Finans Danmark har indhentet tal fra Danske Bank, Nykredit Bank og Arbejdernes Landsbank, som tilsammen tegner sig for knap 40 procent af markedet. De viser, at omkring 7.500 husstande pr. 31. juli havde benyttet muligheden for at låne feriepengene. I alt har de fået udbetalt 95 millioner kroner.

Læs hele Louise Kastbergs historie her.

Pladeselskabsdirektør: Utraditionelt samarbejde mellem rapperen Kidd og Djøf viser vejen ud af krisen

Universal Music Denmark har igennem coronakrisen lært, at der skal spilles på flere tangenter, hvis udviklingen ikke skal gå i stå. Derfor skruer de nu op for samarbejdet mellem artister og virksomheder.

Universal Music har blandt andet iagttaget et kommende samarbejde mellem rapperen Kidd og a-kassen Djøf, hvilket kan ses som et eksempel på, hvordan branchen tænker i nye baner.

»Vi har gang i et samarbejde lige nu, hvor to helt forskellige verdener mødes. Rapperen Kidd og Djøf Studerende. Det viser, at der bliver tænkt utraditionelt, både fra Djøfs side, men også fra Kidd. Det er et meget godt eksempel på gadekultur og galskab, der møder ordentlighed og systematik,« siger adm. direktør Casper Bengtson.

Torsten Cordes har historien om en branche i forandring.

Har du også tegnet et abonnement under coronakrisen? Du er langtfra den eneste

Mens coronakrisen lukkede samfundet ned, skulle danskerne finde noget andet tage sig til, og her faldt valget i høj grad på forskellige digitale servicer. Ifølge en ekspert, som Berlingske har talt med, kommer tendensen til at vare ved.

»Det her skred gør, at de ting, vi oplever nu, vil vare ved i måske 80 procent af tilfældene, og jeg tror ikke, at vi bare går tilbage til tiden før corona i forretningsverdenen. Det er en irreversibel proces,« siger professor på CBS Jan Damsgaard, der beskæftiger sig indgående digitale forretningsmodeller.

Læs historien her.

Nu er virksomhederne igen på udkig efter nye medarbejdere: Her er jagten mest intens

En ny analyse fra Danske Bank viser, at antallet af jobopslag fra juni til juli steg med 11,2 procent, og det er noget, der skaber optimisme.

»Det er rigtig godt nyt, at virksomhederne igen er på medarbejderjagt. Det understreger, at den store usikkerhed, der karakteriserede foråret, er aftaget, og at man igen kan begynde at planlægge langsigtet. En del af de brancher, der blev ramt allerhårdest af krisen og var nødt til at fyre i stor stil, er begyndt at hyre igen. Det ses tydeligt inden for hoteller og restauranter. Det er dog ikke ensbetydende med, at branchen er kommet sig, men det er et klart tegn på, at det går den rigtige vej,« siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank.

Du kan læse hele Frederik M. Juels historie her.

Kendt tøjkoncern er eksploderet i værdi under corona: Her er forklaringen

I en tid med lukkede butikker har netforretningen Boozt.com oplevet stor fremgang. Det er især outletsiden Booztlet.com, der er »eksploderet« i coronakrisens kølvand. Det har hele tiden været planen, at outletsiden skulle sikre koncernen vækst under en økonomisk krise, lyder det fra topchef Hermann Haraldsson.

Berlingskes Henriette Hejlskov har skrevet historien. Den kan læses her.