Business-update: Tidligere Danske Bank-topchef med nyt job og studieliv

Berlingskes Business-redaktionen guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Nordmanden Thomas Borgen blev i 2018 fritstillet fra sin stilling i Danske Bank i forbindelse med hvidvaskskandalen. Siden har han fået andre ting at se til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til ugens første nyhedsupdate.

Vi holder gang i eftermiddagen med historierne om jobnyt fra en tidligere Danske Bank topchef, hård konkurrence i markedet for måltidskasser samt rekordsalg hos kendt britisk bilproducent.

Tidligere Danske Bank topchef med nyt job og studieliv

Det er nye tider for norske Thomas Borgen, der 2013-2018 var administrerende direktør i Danmarks største bank, Danske Bank.

Siden begyndelsen af 2021 har han været seniorrådgiver i den norske investeringsfond Reiten & Co., og ph.d.-kandidat ved BI Norwegian School of Business. Det skriver Børsen.

»Ja, det er ikke nyt. Begge steder siden 1.1. 2021,« bekræfter han i en mail til Børsen.

Som følge af hvidvaskskandalen i Danske Banks estiske filial forlod nordmanden sin stilling som bankens topchef.

Hård konkurrence om levering af måltidskasser

Der er for mange leverandører på markedet, når det kommer til måltidskasser. Det skriver Finans.

Siden coronakrisens begyndelse for snart to år siden har leveringen af måltidskasser været i høj kurs hos danskerne. Nu er virkeligheden en anden, for der er stor konkurrence om de danske forbrugere, mens ikke-danske konkurrenter også puster det danske marked for måltidskasser i nakken.

»Der er ikke plads til så mange udbydere, som der er i dag. Markedet er for lille, og det kræver stor volumen, hvis økonomien skal hænge sammen. Vi vil se et udskilningsløb, hvor dem med den største pengekasse og tålmodighed vil komme styrket ud,« siger Carl Mikael Jespersen, chef for forbrugsvarer hos analyseinstituttet Wilke til Finans.

Blandt de nye store spillere på markedet er kæden Hello Fresh, der er børsnoteret i Tyskland. Kæden slog sine første folder i Danmark i 2020.

Rolls-Royce melder om rekord salg under corona

Ifølge The Guardian har luksusbilmærket Rolls-Royce oplevet, at coronapandemien har fået folk til at indse, at livet er for kort til ikke at køre bil i topklasse.

»Mange mennesker har været vidne til, at folk i deres samfund døde af covid, og det fik dem til at tro, at livet kan være kort, og at du hellere må leve nu i stedet for at udsætte til et senere tidspunkt,« siger Torsten Müller-Ötvös, der er administrerende direktør hos den britiske bilproducent.

I 2021 kunne Rolls-Royce bryste sig af det højeste årlige salg i sin 117-årige historie. Salget lå på 5.586 biler.

Fire skarpe bud på historier fra Berlingske Business:

1. Afgørende punkt sparkes til hjørne, før forhandlinger for alvor er begyndt: »Det vil være verdens dårligste penge for Danmark«

Politiske forhandlinger er knap nok begyndt, før de tungeste spillere på forsikringsmarkedet afviser idé fra regeringens ekspertgruppe. Nu sparker blå partier punkt om forsikringsordninger til hjørne, før et grundlæggende retskrav på kompensation er på plads. Det skriver journalist Nikolaj Sjørup.

2. Tidligere støvsugerchef skal styre Volvo ind i en 100 procent elektrisk fremtid

Den svenske bilproducent Volvo Cars har hentet skotten Jim Rowan ind for at styre selskabet gennem en ambitiøs elektrisk og digital transformation. Han har tidligere været chef for britiske Dyson, der en overgang selv havde planer om at producere en elbil. Men i bilbranchen betragtes han som en outsider. Det skriver journalist Bibi Christensen.

3. Svingende aktier giver milliardstort fejlskøn på danskernes skat fra regeringen – »vi kunne have haft lavere skat eller bedre offentlig service«

Økonomisk journalist Frederik M. Juel skriver historien om, at skatten på danskernes pensionsafkast er blevet regeringens nye sorte guld, men det er uhyre svært for regeringen at finde ud af, hvor store indtægter skatten ender med at give. Nye tal viser, hvor stort fejlskønnet er. Fagforeningen 3F mener, at regeringen skal have regnemaskinen set efter i sømmene. Det er Danske Bank enig i.

4. Priserne fortsætter med at stige – det koster en familie mindst 1.000 kroner om måneden

Selvom enkelte varer i december faktisk blev billigere, skal en almindelig dansk familie stadig lægge 1.000 kroner ekstra til side hver eneste måned for at følge med de stigende priser. Det er den største årsstigning i priserne siden 2012. Den historie har journalist Thomas Breinstrup.