Business-update: Politiet rejser tiltale mod fyret Hummel-direktør

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Erhvervsmænd og Hummel-ejere, Thor Stadil (th.) og hans søn, Christian Stadil (tv.) fyrede i 2017 den daværende Hummel-direktør, Søren Schriver. Dengang gik familien på tv og fortalte om den opsigtsvækkende fyring, hvorefter sagen blev overdraget til politiet. Nu rejser politiet tiltale mod Søren Schriver.  Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

God eftermiddag og velkommen til ugens første Business-update, hvor den helt store historie er sigtelsen af nu tidligere topchef i Danmarks største bank, Danske Bank.

Men først starter vi hos sportsvirksomheden Hummel og en sigtelse af deres tidligere topchef.

God læselyst.

Politiet rejser tiltale mod fyret Hummel-direktør

Østjyllands Politi rejser nu tiltale mod Hummels tidligere topchef, Søren Schriver. Tilbage i 2017 blev han fyret efter et opgør med firmaets ejere, erhvervsmanden Thor Stadil og hans søn Christian Stadil.

Det skriver Inside Business.

Tiltalen omhandler en ejendomshandel i Tyrkiet, et potentielt samarbejde mellem Schriver og Hummels tyrkiske direktør, samt en udgift på 27.400 kroner for et arrangement, som Hummel betalte for, men som politiet mener havde privat karakter.

»Jeg er mildest talt overrasket over, at der nu er rejst tiltale mod mig. Jeg har sammen med min advokat drøftet denne sag meget grundigt i gennem, og vi har begge mere end svært ved at se, hvor der skulle være sket lovovertrædelser, ligesom det står meget uklart i tiltalen, hvad mit motiv skulle være,« lyder det fra Søren Schriver til Inside Business.

Burgerkæden Cocks and Cows udvider succeskoncept – vil tiltrække gæster med nye oplevelser

Efter succesen med ni specialbyggede minigolfbaner i deres bar i Aarhus udvider burgerkæden Cocks and Cows med minigolfbaner, som en del af flere af deres restauranter. Det forventer restaurantkæden kan være med til at indhente det milliontab, som coronakrisen har kostet dem.

Det skriver Finans.

»Coronakrisen har givet anledning til at gentænke virksomheden og analysere på, hvad vi har gjort godt, og hvad vi kan blive bedre til. Minigolf-konceptet ramte Aarhus med 180 kilometer i timen og sad lige i skabet. Det har givet blod på tanden, og vi tror på, at vi fremadrettet kan tiltrække endnu flere gæster ved at tilbyde spændende og anderledes aktiviteter, som gæsterne hungrer efter på den anden side af krisen,« siger Lasse Wiwe, medstifter af Cocks and Cows, til Finans.

Udvidelsen bringer 15 specialbyggede minigolfbaner direkte i baren hos Cocks and Cows i Kødbyen efter genåbningen. Derudover slår burgerkæden dørene op til et nybygget karaokerum i selskabets restaurant på Gammel Strand.

13.000 orange cykler skal på børsen: Donkey Republic vil med Vækstfonden i ryggen rejse 100 millioner kroner i kapital

Den danske cykellejetjenste Donkey Republic ligger nu op til at komme på børsen. Målet er, at forretningen skal udvides til flere lande, og omsætningen skal tidobles de næste tre år.

Det skriver Børsen Bæredygtig.

»Europæiske byer bliver kun mere interesserede i forretningsmodeller, der skubber biler og forurening ud af bymidten. Det handler ikke kun om lavere CO2-udledning, men også om luftforurening, og hvordan vi gør trafikerede storbyer mere mobile. Så vi vil gribe det momentum og skalere den forretningsmodel, vi allerede har bevist fungerer,« fortæller stifter og direktør i Donkey Republic, Erdem Ovacik, til Børsen.

Planen er at rejse 100 millioner kroner i vækstkapital i løbet af 2021 gennem en børsnotering på den københavnske vækstbørs Nasdaq First North til sommer.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business

1. Danske Banks topchef kaldte sig »a very clean guy«: Her er detaljerne om hvidvasksagen, der fældede ham

De hollandske myndigheder udstikker milliardbøde til storbanken ABN AMRO for brud på hvidvaskreglerne i sager med tråde helt tilbage til 2013. Sagen betyder topchefskifte i Danske Bank, fordi Chris Vogelzang, der ellers blev ansat på sin pletfri baggrund, er mistænkt i den hollandske sag.

Læs journalister Eva Jung og Michael Lunds artikel her

2. Her er Danske Banks nye topchef

Den overraskende udskiftning af topchefen i Danmarks største bank bringer på ny en dansker tilbage i førersædet.

Læs journalist Thomas Breinstrups artikel her

3. Danskernes formuer slår ny rekord: Se, hvor rige danskerne er efter alder og adresse

Langt de fleste danskere har puget flere penge sammen under coronakrisen, som lukkede for mange muligheder for at bruge penge og rejse på ferier. Vores formuer er nu større end nogensinde før. Se alle danskernes gennemsnitlige formuer efter coronaåret fordelt på alder og adresse.

Læs journalister Povl Dengsøe og Frederik M. Juels artikel her

4. Tommy Ahlers og Venstre har set nok virksomheder søge mod udlandet efter kapital – nu vil de gøre det nemmere i Danmark

I et nyt udspil præsenterer Venstre fem overordnede tiltag, der skal sikre danske iværksættere bedre adgang til kapital. De mange pensionsmilliarder skal i højere grad kunne investeres i startups, mens aktiekulturen også skal styrkes gennem forbedringer af investorfradraget og aktiesparekontoen.

Læs journalist Sebastian Perssons artikel her

5. Blå blok vil fjerne afgifter på arv

Med Venstre og De Konservative i spidsen stilles der nu forslag om enten helt at fjerne eller at tilbagerulle stigninger i arveafgifter. De står til at indbringe staten et rekordhøjt provenu i 2020 i takt med, at danskernes formuer slår nye rekorder.

Læs journalister Povl Dengsøe og Frederik M. Juels artikel her