Business-update: Nu blander Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen sig efter kritik af Nemlig.com

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Anders Holch Povlsen, der har aktiemajoriteten hos Nemlig.com, ser med stor alvor på kritikken af onlinesupermarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Christian Jacobsen

Godeftermiddag og velkommen til tirsdagens Business-update, som samler de vigtigste erhvervshistorier lige nu.

Vi går straks til den seneste udvikling i Nemlig.com-sagen.

Anders Holch Povlsen: Jeg ser på kritik med stor alvor

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, der ejer hovedparten af Nemlig.com, reagerer nu på en række kritiske artikler i Politiken om Nemlig.com. Det skriver Ekstra Bladet.

»Jeg følger naturligvis udviklingen i Nemlig.com og ser på kritikken med stor alvor. Vi kan ikke være tjent med at nogen, og særligt ikke vores kunder, tror at der er noget forkert i Nemlig.com,« lyder det ifølge Ekstra Bladet i en skriftlig kommentar fra Anders Holch Povlsen.

Medarbejdere hos Nemlig.com har til Politiken fortalt om overvågning og minuttyranni hos onlinesupermarkedet. Medarbejdere i lagerhallen har fortalt Politiken, at de er så pressede på tid og præstationskrav, at nogle af dem de fravælger toiletbesøg og drikkepauser.

I weekenden kaldte Nemlig.coms stifter og administrerende direktør, Stefan Plenge, Politikens artikler om lagermedarbejdernes dårlige arbejdsforhold for en »smædekampagne« fra 3F.

Tirsdag oplyser Anders Holch Povlsen så i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet, at han kender Nemlig.com som en »ordentlig og redelig virksomhed, som tager sit ansvar alvorligt, inklusivt det samarbejde Nemlig.com har haft med fagbevægelsen igennem de sidste 15 år«.

Samtidig oplyser han, at 3F, Dansk Erhverv og nemlig.com mandag har holdt et konstruktivt møde, hvor der er aftalt en møderække for at drøfte og afklare den rejste kritik.

Anders Holch Povlsen er ifølge Forbes' milliardærliste Danmarks rigeste person med en anslået formue på 82,5 milliarder kroner.

Lækket udkast afslører foreløbig plan for sommerrejser

Vi skal videre til en anden af dagens store historier: Fra 6. maj bør færdigvaccinerede danskere og udlændinge kunne rejse ind og ud af Danmark uden krav om test og isolation efter indrejse i Danmark, hvis det står til regeringen.

Det gælder fra gule og orange EU- og Schengen-lande, og det gælder også for turister. Det viser et aftaleudkast, som Ritzau er i besiddelse af.

Det er under forudsætning af, at det blandt andet er sundhedsmæssigt forsvarligt på det tidspunkt, og at rejsende kan fremvise dokumentation.

Det er vigtigt at understrege, at aftaleudkastet er en foreløbig plan fra regeringen. Tirsdag eftermiddag mødes regeringen og Folketingets partier og forhandler videre om planen for sommerens rejser.

Danskers bitcoinselskab får kæp i hjulet

Den danske bitcoinmillionær Niklas Nikolajsen har i flere år håbet, at hans livsværk, Bitcoin Suisse, kunne få en banklicens.

Men håbet er foreløbig slukket, da Bitcoin Suisse for nylig har trukket sin ansøgning om banklicens i Schweiz tilbage, skriver Finans, der forgæves har forsøgt at få et interview med Niklas Nikolajsen.

»Beslutningen om at trække ansøgningen om banklicens tilbage har ingen påvirkning på vores nuværende forretningsmodel, og hvordan vi laver forretninger med kunder. Vi vil fortsætte med at betjene alle vores kunder med den tillid og bredde af tjenester, de forventer af os,« skriver Marc Baumann, kommunikationschef i Bitcoin Suisse, i en kommentar til Finans.

Det schweiziske finanstilsyn indikerede, at Bitcoins Suisses ansøgning ikke ville blive godkendt, da bitcoinfirmaets værn mod hvidvask skal gås efter i sømmene og potentielt forbedres. Det arbejde har Bitcoin Suisse nu igangsat.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Massiv kritik af regeringens lovforslag om erstatning til minkavlerne: »I strid med aftalen«

Regeringen lovede fuld erstatning til minkavlerne, men et nyt lovforslag begrænser erstatningen. Sådan lyder advarslen fra Danske Advokater, der også mener, at loven giver for stor magt til fødevareministeren. Minkbranchen kritiserer lovforslaget for at afvige fra den politiske aftale og at være til fordel for staten.

Læs mere her.

2. Krisekommunikation fra Nemlig.com kaldes »bizar« og »usympatisk«: »Jeg tror – helt ærligt – at vi kommer til at se, at de vil miste nogle kunder på det her«

Der rejses kritik af Nemlig.coms krisekommunikation, efter at Politiken har beskrevet dårlige arbejdsforhold i onlinesupermarkedets lagerhal. Nemlig.com udsendte nemlig lørdag et nyhedsbrev til kunderne samt en pressemeddelelse, hvor de kalder anklagerne for en »smædekampagne« fra Politiken og 3F. Men den strategi er uklog, vurderer eksperter.

Læs mere her.

3. Hjemmearbejde bliver udråbt som fremtiden – imens søger de unge mod psykologerne

Under coronakrisen har de unge på arbejdsmarkedet fået det markant psykisk dårligere. Forklaringen findes i hjemmearbejde og frygten for at miste sit job.

Læs mere her.

4. Canal Digital og Viasat forsvinder i Danmark

De to tv-leverandører har slået sig sammen under navnet Allente, som nu tager over. Der ændres ikke på tv-pakkerne hos nuværende kunder.

Læs mere her.

5. Grøn kunde stævner hippiebank: Niels Holck beskylder Merkur Andelskasse for »rockermetoder«

Et opgør mellem to kunder afslører, at Danmarks alternative pengeinstitut, Merkur Andelskasse, smider fløjlshandskerne langt væk, når dårligere betalere skal presses. Indtil videre fastholder andelskassen kursen over for den mangeårige kunde Niels Holck.

Læs mere her.