Business-update: Kendt københavnsk ejendomsmatador annoncerer generationsskifte

Berlingskes business-redaktion guider dig til de vigtigste historier blandt de mange nyheder om coronavirussen, der vedrører økonomi og virksomheder.

Den 63-årige ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt gør nu plads til søn og datter i sit virksomhedsimperium, hvor Mikael Goldschmidt skal være bestyrelsesformand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Nørby Studio

God eftermiddag og velkommen til endnu en business-update, der samler de vigtigste erhvervs- og økonomihistorier lige nu, så du kan fortsætte ugen – velinformeret og opdateret.

Coronakrisen er stadig på dagsordenen, men det er måske begyndelsen på enden, når det kommer til de meget omtalte hjælpepakker, der har til formål at holde hånden under danske virksomheder.

Det kan du læse alt om længere nede i artiklen, men først skal vi lige forbi et stort generationsskifte i ejendomsbranchen.

Kendt københavnsk ejendomsmatador annoncerer generationsskifte

Den 63-årige ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt gør nu plads til søn og datter i sit virksomhedsimperium, hvor Mikael Goldschmidt skal være bestyrelsesformand.

Han er en velkendt profil i den danske ejendomsbranche, og nu skal børnene Anne-Sofie Goldschmidt og Daniel Goldschmidt rykke endnu tættere på virksomheden, skriver EjendomsWatch.

I 2016 gjorde han Søren Bjørn Hansen til viceadm. direktør for virksomheden. M. Goldschmidt Holding råder over en af de største privatejede ejendomsporteføljer i Danmark. Virksomheden er samtidig 100 procent ejet af Mikael Goldschmidt. Med ny bestyrelsessammensætning skal hans børn forberedes på »at de en dag skal indtage rollen som ansvarlige ejere«, skriver mediet.

Mikael Goldschmidt oplyser, at han træder ud af den daglige ledelse af M. Goldschmidt Holding og tager plads som bestyrelsesformand, mens Søren Bjørn Hansen bliver adm. direktør.

»Jeg er meget stolt af, at Mikael Goldschmidt viser mig den tillid. I M. Goldschmidt Holding er vores leveregel »styrken, viljen og evnen« – og den forpligter selvfølgelig. Så er min opgave og pligt at gøre mit yderste for sammen med Mikael Goldschmidt at videreudvikle koncernen,« siger Søren Bjørn Hansen til EjendomsWatch.

Der er noget gådefuldt over hjælpepakke: 60 milliarder kroner er afsat – kun 0,6 mia. kroner er udbetalt

Og nu til ordningen, der skal hjælpe virksomheder med faste omkostninger. Men ny rapport viser, at der er udbetalt væsentligt mindre end der er afsat i ordningen.

Det skriver Børsen, der har fundet interessante tal i rapporten, der netop er blevet afleveret af regeringens økonomiske ekspertgruppe. Gruppen består af økonomerne Torben M. Andersen, Michael Svarer og Philipp Schröder.

I rapporten dukker et skema op. 65,6 mia. kroner er afsat til at dække virksomheders faste omkostninger under coronakrisen, der har stået på siden midt i marts, da næsten hele Danmark blev lukket ned.

Men status er, skriver Børsen, at der kun er bevilget 0,6 mia. kroner. Det vil sige én procent af de forventede udbetalinger efter flere måneder med nedlukning.

Ordningen har til formål at dække virksomheder med stort omsætningstab. Ordningen skal hjælpe med at dække faste omkostninger som husleje, renteudgifter og andre udgifter, der er bundet fast i kontrakter.

For at få del i denne ordning skal virksomheder blandt andet have revisorerklæringer, hvilket kan medvirke til, at udbetalingerne har været »forsinket«.

Den sidste bekendtgørelse omkring ordningen kom først på plads i begyndelsen af maj.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Erhvervslivet modsiger »mærkelig konklusion«: »Det hænger ikke sammen med den økonomiske virkelighed derude«

Flere af landets største erhvervsorganisationer undrer sig over konklusionen i den nye rapport fra den økonomiske ekspertgruppe, som regeringen har nedsat til at komme med en række anbefalinger til udfasningen af hjælpepakkerne.

Det skriver Berlingskes Sebastian Persson. Læs hele historien her og bliv klogere på den omfattende rapport.

2. Overblik: Her er de tre eksperters ti bud på at udfase hjælpepakkerne

Den økonomiske ekspertgruppe har præsenteret sine anbefalinger til, hvordan og hvornår hjælpepakkerne bør udfases.

Få overblikket over ekspertgruppens ti bud fra undertegnede her.

3. Techvirksomheder: Stop myndigheders dataindsamling uden dommerkendelse

Syv internetselskaber presser på for at få sat en stopper for, at myndigheder i USA uden dommerkendelse kan indsamle oplysninger om borgeres brug af nettet. Samtidig optrappes slagsmålet om at svække kryptering, så myndighederne lettere kan få adgang til data.

Få hele historien fra Berlingskes Thomas Breinstrup her.

4. SAS skruer op for flyvninger i juni: Ruter til USA genåbner

SAS genåbner ruter til USA, Holland, Skotland og Finland i juni.

Find ud af, hvor der ellers genoptages flyvninger ved læse historien fra nyhedsbureauet Ritzau på Berlingske her.

5. Danskerne har polstret bankbøgerne under coronakrisen: Vi har rekordmange penge på kontoen

Der er blevet lagt rigtig mange penge til side i april. Nye tal fra Nationalbanken viser, at danskerne slår ny rekord, når det gælder opsparing i banken. En del af forklaringen er de begrænsede muligheder for at bruge penge under nedlukningen. Men der er også en anden vigtig årsag.

Sidste historie skrevet af Berlingskes privatøkonomiske journalist Louise Kastberg. Den kan du læse her.