Business-update: Kasi-Jesper beskyldes for snyd

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Jesper »Kasi« Nielsen har ofte været i stormvejr de seneste år – og nu er den gal igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til tirsdagens Business-update, som samler de vigtigste erhvervshistorier lige nu.

Vi skal blandt andet forbi Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforenings aftale på barselsområdet, et luksusresort ejet af nogle af landets rigeste familier samt entreprenøren Jesper »Kasi« Nielsen, som igen har skabt utilfredshed hos tidligere samarbejdspartnere.

Milliardær-familie sætter sig på luksusresort: Vil undgå arvestrid

Hidtil har de to stenrige familier bag milliardvirksomhederne Danfoss og Linak i fællesskab siddet på projektet Nordals Ferieresort.

Men nu er der ændret i ejerkredsen, så Linak-familien sidder på 70 procent af aktierne, mens Danfoss-familien – via Bitten og Mads Clausens Fond – har 30 procent.

Det skriver Børsen.

Linaks stifter og administrerende direktør, Bent Jensen, fortæller til avisen, at ændringen er foretaget for at undgå en fremtidig arvestrid mellem de to familier.

»Så længe Peter (Clausen, formand for Bitten og Mads Clausens Fond, red.) er ved roret i fonden, og jeg er ved roret i Linak, så går det fint, men vi tænker på næste generation. Der kunne det godt give gnidninger og uenighed. Det vil vi ikke udsætte vores arvinger for,« siger Bent Jensen til Børsen.

Nordals Ferieresort er placeret på Als og skal efter planen åbne i 2024. Projektet skal indeholde 440 feriehuse samt et tropisk vandland og ventes at løbe op i 1,3 milliard kroner.

Akademikerne og Djøf vil have mere »ambitiøs« barselslovgivning

Mandag aften præsenterede Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) en ny aftale på barselsområdet, som parterne selv kaldte for et »historisk fremskridt« for ligestillingen.

I aftalen lægges der op til 11 ugers øremærket barsel til både mødre og fædre, men stod det til Djøf og Akademikerne burde planen være endnu mere ambitiøs.

Det skriver Berlingske.

»Akademikerne har længe haft et ønske om en større grad af øremærket barsel, så vi er glade for, at der fra EUs side er blevet skabt muligheder og pres for, at det er noget, der kan lade sig gøre. Så det er positivt, at både arbejdsgiver- og lønmodtagerside er enige om, at der skal være øremærket barsel,« siger formanden for Akademikerne, Lars Qvistgaard.

Men hos Akademikerne er »ambitionsniveauet højere«, siger han:

»Vi har et noget højere ambitionsniveau end, hvad der er i den aftale. Vi havde gerne set, at man landede på 14 ugers øremærket barsel. Når nu muligheden var der, så burde man have grebet den,« siger formand, der repræsenterer omkring 450.000 medlemmer med en videregående uddannelse.

Lignende toner lyder fra Djøf.

»Vi står med en historisk mulighed for at få en tidssvarende og ambitiøs barselslovgivning, og derfor går vi ind for 14 ugers øremærket barsel for begge forældre,« siger formand Henning Thiesen.

Kasi-Jesper beskyldes for snyd – 2000 har klaget

Den kendte iværksætter Jesper »Kasi« Nielsen er endnu engang kommet under beskydning.

Tidligere har han udkæmpet et årelangt slagsmål med sin tidligere arbejdsgiver Pandora, ligesom han har efterladt en stribe utilfredse investorer i det konkursramte smykkefirma Endless Jewelry.

Denne gang handler det dog om smykkevirksomheden JN Jewelry, som ifølge en stor underskriftsindsamling er »blevet lukket uden varsel«.

Det skriver flere medier – herunder Finans.

Indtil videre har flere end 2000 tidligere sælgere hos JN Jewelry sat deres signatur på underskriftsindsamlingen, og det er ikke pæne ord, som Jesper Nielsen får med på vejen.

»Vi er blevet svindlet. Vi er blevet bestjålet. Jeg vil ikke forblive stille. Vi skabte støj for at promovere JN. Nu må vi skabe støj for at få den retfærdighed, vi fortjener,« skriver initiativtager Mary Franchese.

Ifølge de mange underskrifter og tilhørende kommentarer har JN Jewelry i flere måneder undladt at betale provision til sine sælgere, som firmaet kalder ambassadører.

Men det afviser direktør Søren Colding – Jesper Nielsens svoger – overfor Finans.

»Vi har betalt vores provisioner og fortsætter med at betale vores provisioner,« siger han.

Ifølge Søren Colding er udviklingen i JN Jewelry en konsekvens af den sag, som Jesper Nielsen for nylig tabte til sin tidligere arbejdsgiver Pandora i voldgiftsretten.

Her mente iværksætteren at være berettiget til en efterbetaling på et milliardbeløb fra Pandora, men det afviste retten altså.

Her er fem skarpe bud på nyheder fra journalisterne på Berlingske Business:

Internet- og tv-kunder tikker ind hos jysk energikæmpe

Stofa og Boxer, der begge ejes af energiselskabet Norlys, får hver uge tusinder af nye kunder ind, mens priskrigen raser uden for hoveddøren.

Og stadig flere generelt dropper tv-abonnementet.

Læs hele historien her.

Coronapandemi slukker Meyers USA-drømme

Claus Meyers drøm om at berige newyorkerne med en stor nordisk food hall er endegyldigt slut.

I dag står madboderne tomme, og den milliondyre infrastruktur, han var med til at opbygge, står ubrugt.

Læs historien her.

Danske datacentre indfører økomærkning

Grønne beviser skal give datacentre bedre kort på hånden og presse større bæredygtig udvikling igennem.

Datacentre ventes at bruge op mod tyve procent af Danmarks strømforbrug inden 2030.

Læs historien her.

Skæbnetime for muligt indgreb på boligmarkedet: Her er status på udviklingen

Timeglasset er ved at rinde ud for erhvervsminister Simon Kollerup (S), som nu skal beslutte, om han vil gribe ind på boligmarkedet eller ej.

Berlingske har taget temperaturen på udviklingen de seneste måneder og bedt en stribe eksperter vurdere, hvad status er.

Læs historien her.

Derfor er det dyrt at gå på barsel – og sådan ruster du din økonomi til det

En ny aftaler lægger op til en række grundlæggende forandringer for landets forældre, så både mødre og fædre kan se frem til lige meget barsel.

Herunder 11 uger, der er øremærkede.

Nykredits privatøkonom guider til, hvordan du ruster din økonomi til de økonomiske konsekvenser ved en barsel.

Det kan du læse her.

God læselyst og god tirsdag aften!