Business-overblik: Ung dansk iværksætter sikrer gigantinvestering

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Bertram Thorslund er administrerende direktør og medstifter af Lenus, der på få år er stormet frem i både Danmark og udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og velkommen til dagens Business-overblik.

Som altid giver vi dig her en overflyvning af de største erhvervsnyheder denne onsdag morgen.

God læselyst!

Dansk startup sikrer kæmpeinvestering

Det danske iværksætterselskab Lenus har sikret sig en investering på 52 millioner euro – svarende til 387 millioner kroner – fra kapitalfonden EQT Ventures og investor Lars Fjeldsøe-Nielsen.

Dermed giver investeringen den kun fem år gamle startup en værdiansættelse på tre milliarder kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

Lenus' forretning bygger på online coaches inden for fitness og sundhed og har som mission at »bidrage til at knække en negativ sundhedskurve«, lyder det fra selskabet.

»Vi er ovenud begejstrede for, at EQT Ventures har valgt at lægge så stor en investering hos os. Nu kan vi for alvor sætte fuld damp på vores drømme og bidrage til at øge sundheden gennem en sundere livsstil. Vi vil rekruttere i stor stil, vi vil produktudvikle, og senere på året rykker vi ind i USA,« siger Bertram Thorslund, der er stifter af og CEO i Lenus eHealth.

EQT Ventures blev »tiltrukket af Lenus' formålsdrevne vision om at gøre verden til et sundere sted og af den unge startups stærke forretningsindsigt og imponerende vækst«. Investeringen betegnes som den største af sin art, såkaldt Serie A-investering, i Danmark.

I dag har Lenus flere end 225 ansatte fordelt på kontorer i København, Aarhus, London, Berlin, Hamburg og Stockholm.

Du kan også indlede dagen med at lytte til Berlingskes nyhedsoverblik her.

Tidligere FCK-formand taler ud

Bo Rygaard, tidligere bestyrelsesformand i Parken, fastholder i et interview til Berlingske, at hans farvel var frivilligt. Reelt blev han kraftigt opfordret af de store aktionærer med Erik Skjærbæk og Lars Seier i spidsen til at overveje sin beslutning og blive i klubben, lyder det fra Rygaard.

Han forklarer til Berlingske, at han allerede tilbage i 2019 bad ejerne om at finde en ny person til at tage over på den omtumlede post som formand for den danske storklub.

»Jeg arbejder med rigtig meget andet, og allerede i 2019 nævnte jeg for ejerne, at det var meget arbejdsintensivt, og at jeg havde mange andre arbejdsopgaver. Dengang blev vi enige om, at jeg fortsatte i 2020, blandt andet fordi vi kunne se corona begynde at komme,« siger Bo Rygaard.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Appetitten på boligmarkedet fortsætter

Ingen ser sig tilsyneladende tilbage på boligmarkedet, og intet tyder på, at det glohede marked er ved at tabe fart. Det skriver Finans på baggrund af en måling fra analysehuset Voxmeter baseret på 5.000 interview foretaget over de seneste tre måneder.

»Meget tyder på, at vi går ind i en sommer med fortsat travlhed på boligmarkedet, når vi taler om huse og i særdeleshed sommerhuse,« siger Christian Stjer, der er administrerende direktør i Voxmeter.

Interessen for at købe huse er faldet en smule de seneste tre måneder, men er stadig på dobbelt så højt et niveau som for et år siden. De seneste tre måneder er der omvendt blevet 70 procent flere af dem, som overvejer at købe sommerhus det kommende år, vurderer målingen.

Få kvinder har ansvar for bundlinje

Trods fokus og skåltaler er der stadig utrolig få kvinder med ansvar for bundlinjen i danske virksomheder. Det viser en rapport fra BCG. I Danmarks 30 største virksomheder er det kun 17 procent af de stillinger, som har ansvar for bundlinjen, der er besat af kvinder. Det skriver Berlingske.

»Det er virkelig få kvinder, der har bundlinjeansvar. Og det er et samfundsmæssigt problem, for der er behov for kvinder på så vigtige positioner,« siger Bjarne Oxlund, der forsker i køn og ligebehandling ved Københavns Universitet.

Den magtfulde erhvervskvinde Lone Fønss siger i forbindelse med offentliggørelsen af de nye tal til Berlingske, at der ikke er en almindelig accept af kvinder i erhvervslivet.

Medicinalmastodonter sender advarsel

Lundbeck, Leo Pharma og Demant, tre af landets største og mest succesrige medicinal- og life science-selskaber, der alle omsætter for milliarder, har svært ved at skaffe medarbejdere og sender derfor et fælles opråb til Folketinget. Det skriver Børsen.

Tidligere har byggeriet, industrien og restaurationsbranchen advaret om manglende arbejdskraft, hvilket kan koste Danmark vækst og velstand.

»Mangel på kvalificeret arbejdskraft kan betyde, at vi ikke overholder de tidslinjer, vi har sat, i forhold til at udvikle behandlinger til vores patienter, og at vi på grund af mangel på ansatte ikke kan få vores produkter på markedet hurtigt nok. Konsekvensen er, at patienter må vente længere tid på ny medicin, og at vi taber omsætning – potentielt millioner af euro på månedsbasis,« siger Dennis Schmidt Pedersen, viceadministrerende direktør og HR-chef i Leo Pharma.

Tre forhold, investorerne bør holde øje med:

Simon Kristiansen, seniorinvesteringsstrateg i Nordea, peger her på tre forhold, som investorerne bør holde fokus på:

  • Vi får i dag flere inflationstal fra Kina, og selvom det måske kan blegne i forhold til de inflationstal for USA, der venter torsdag, er dette en appetitlig forret. Tallene er såkaldte producentpriser, og de siger derfor noget om, i hvilken grad importører af kinesiske input, for eksempel i USA, har oplevet prisstigninger. En stigning i producentpriserne i Kina vil på et tidspunkt også kunne aflæses i også de amerikanske tal. Kigger man tilbage til 11. maj, hvor tallet senest blev udgivet, var det en stor og medvirkende faktor til, at amerikanske aktier endte dagen i det røde.
  • På centralbankfronten får vi nyt fra den canadiske centralbank, hvor fokus vil være på, om der sker ændringer i renten. De canadiske politikere har signaleret, at finanspolitikken på et tidspunkt skal strammes, men omvendt også, at renten ikke bliver hævet på den korte bane. Ligesom økonomien snart runder et hjørne rent vækstmæssigt, er centralbankerne verden over i gang med at tone den lempelige pengepolitik. I den henseende er Canada i førertrøjen, så det bliver interessant at følge, hvad Canada gør forud for Fed-mødet næste uge.
  • Ellers får vi lidt blandede nøgletal som tal for den tyske handelsbalance og antallet af ansøgninger til realkreditlån i USA. Tal, som investorerne vil kaste et blik på for at spejde efter en udvikling, der stikker ud i forhold til forventningerne.

Det sker på markederne

USA – lukkekurser tirsdag:

  • Dow Jones: -0,09 procent
  • S&P 500: +0,02 procent
  • Nasdaq: +0,31 procent

Asien – indeks onsdag kl. 06.30:

  • Japan Nikkei: -0,34 procent
  • Hongkong Hang Seng:-0,07 procent
  • Kina CSI:+0,40 procent