Business-Overblik: Nemlig.com har kurs mod 1.000 nye ansatte i år

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og kontrollerer aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Fra 29. oktober skal man bære mundbind i supermarkederne. Det får allerede efterspørgslen til at stige hos onlinesupermarkederne. Nemlig.com forventer nu at ansætte 200 nye medarbejdere, så de sammenlagt når op på 1.000 nye ansatte i 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nemlig.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen! Og velkommen til ugens første Business-Overblik.

Vi har samlet en række af de største historier fra erhvervsmedierne, så du kan begynde dagen ganske opdateret.

God læselyst – og god dag.

Nye restriktioner får nemlig.com til at opruste yderligere

På baggrund af regeringens nye retningslinjer med blandt andet påbud om mundbind i supermarkeder stiger efterspørgslen kraftigt hos Danmarks førende onlinesupermarked. Derfor går nemlig.com nu efter at ansætte yderligere 200 medarbejdere i november måned, som kommer oven på de 600 nye medarbejdere, der allerede er ansat i 2020.

Det skriver Nemlig.com i en pressemeddelelse mandag morgen.

Nemlig.com er i år omsætningsmæssigt fordoblet sammenlignet med samme periode sidste år. Denne vækst forventes at blive øget resten af året.

Efter fredagens pressemøde med statsministeren omkring det stigende smittetryk i Danmark er den i forvejen store efterspørgsel på hjemmelevering af dagligvarer steget endnu mere. Alene fredag aften lige efter pressemødet var der over 400 pct. flere besøgende på nemlig.coms hjemmeside og app sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Nemlig.com skruer derfor nu yderligere op for rekrutteringen af nye medarbejdere.

Fire danske aktier i nyt stort kvinde-aktieindeks

Investorer får et merafkast ved at investere i europæiske aktieselskaber med større kønsdiversitet, oplyser Goldman Sachs. Det skriver Børsen.

Sharon Bell er europæisk chefstrateg i den globale investeringsgigant Goldman Sachs og har netop lagt navn til »Womenomics: Europe Moving Ahead« som hovedforfatter. Samtidig har Goldman Sach lanceret aktieindekset Europe Womenomics, hvor bl.a. fire danske selskaber er blevet håndplukket til indeksets i alt 50 aktier.

Det gælder i rangeret rækkefølge Novo Nordisk (22), Genmab (24), DSV Panalpina (29) og Simcorp (45).

Kun de europæiske aktieselskaber i Stoxx 600-aktieindekset, der lever op til kapitalforvalterens kriterier for antallet af kvindelige ansatte, kvindelige ledere og kvindelige bestyrelsesmedlemmer samt det højeste forhold mellem den højeste procent af kvindelige ledere og andelen af kvindelige ansatte, havner i indekset. Indekset er desuden sammensat, så det er likvidt og markedsneutralt.

Danske Bank var klar til at presse nødlidende kunder

Danske Bank har i flere år haft en fast praksis om at lade økonomisk sårbare bankkunder betale overpris, når kunderne fulgte bankens rådgivning og solgte deres hjem gennem Danske Banks egen ejendomsmæglerkæde, Home.

Det fremgår af en række interne dokumenter, som TV 2 og Berlingske er i besiddelse af.

De nødlidende kunder har som udgangspunkt sorteret under Danske Banks inkassoafdeling og indvilget i at sælge deres bolig for at kunne afdrage på deres gæld til Danske Bank. Bankrådgiverne har herefter anbefalet kunderne at vælge Home som mægler. Men når kunderne så har fulgt denne rådgivning, har banken haft interne instrukser om, at Home måtte tage et højere salær for handlen, end hvis kunderne havde valgt en hvilken som helst anden ejendomsmæglerkæde.

»Det er simpelthen ubegribeligt, at en sådan forretningsgang har kunnet eksistere så lang tid, uden at medarbejdere eller ledelsen har sagt stop. Det er usmageligt i sin helhed,« siger Lars Krull, seniorrådgiver og bankekspert ved Aalborg Universitet.

Også flere af folketingets partier er rystet over fremgangsmåden.

»Jeg bliver dybt provokeret af, at en af landets største banker har en så skånselsløs politik over for deres egne kunder,« siger Hans Kristian Skibby, Dansk Folkepartis erhvervsordfører.

F1-lån får baghjul af andre flekslån

Der er mange muligheder for de boligejere, der skal have refinansieret deres flekslån i november, skriver Finans.

Omkring 50.000 boligejere får ny rente på deres flekslån fra 1. januar. Auktionerne foregår i november. Og der er større renterabat i vente end forventet, mener man i Totalkredit, der netop har revideret sin renteprognose.

»Jeg forventer, at der venter de pågældende boligejere en positiv overraskelse,« siger chefanalytiker i Totalkredit Sune Malthe-Thagaard.

At det især er renterne med lidt længere tidshorisont, der er faldet, gør det endnu mere fordelagtigt for F1-lånere at binde renten lidt længere. Hvis man går fra et F1- til et F5-lån i forbindelse med rentetilpasningen, får man både en lav ydelse efter skat og et lidt højere afdrag.

Tre forhold, investorerne skal holde øje med

Simon Kristiansen, senior investeringsstrateg, har øjnene rettet mod det amerikanske valg og coronasituationen:

Særligt én ting optager investorerne i disse dage: Det amerikanske valg. Vi går ind i den sidste fulde uge, inden amerikanerne går til valg 3. november. Derfor bør investorer følge tæt med i meningsmålingerne for at se, om Demokraternes forspring skrumper i de sidste dage inden valget, hvilket var tilfældet tilbage i 2016.

  1. Siden den 11. oktober er Bidens forspring til Trump krympet fra 10,2 procentpoint til 8 den 25. oktober, ifølge RealClearPolitics. Ligeledes er Bidens forspring i de såkaldte swingstater faldet. Det vigtigste for os som investorer er imidlertid, om det er samme parti, der indtager Kongressen og det Hvide Hus. Det betyder nemlig, at man næsten uden forhindringer kan trumfe sin politik igennem, og kampen om Senatet er 50/50.
  2. »Anden bølge« er et udtryk, som er kommet på alles læber, efter at flere lande, inklusive Danmark, har oplevet et stigende antal covid-19-smittede. Derfor er der blevet indført en lang række nye restriktioner, senest over weekenden i Italien og Spanien. Til trods for det har antallet af søgninger på »covid-19« i de hårdest ramte lande været støt faldende siden sommer, ifølge Google Trends.
  3. Det kan virke som et underligt mål, men det er værd at huske på, at investeringsmarkedet også er drevet af følelser og nervøsitet i tillæg til fundamentaler. Den begrænsede søgeinteresse taler altså for, at virussen på sit nuværende niveau ikke bliver altafgørende for markedsbevægelserne, modsat hvad vi så tilbage i marts. Og samtidig med at smitten stiger, stiger også sandsynligheden for yderligere hjælpepakker.

    Med valg og corona på programmet trækker mandagens nøgletal næppe de store overskrifter. Det er en skam, vi får nemlig rundspørgedata for den private sektor i USA (september) og Tyskland (oktober). De tyske ifo Business Climate-tal, der måler temperaturen i den private sektor, er i gang med et V-formet opsving. Der bliver interessant at se, om den bevægelse fortsatte i oktober.

 

Aktiemarkederne lige nu

USA lukkekurser fredag
Dow Jones -0,10 pct.
S&P 500 +0,34 pct.
Nasdaq +0,37 pct.

Indeks mandag kl. 06.30
Japan Nikkei -0,06 pct.
Hongkong Hang Seng +0,54 pct.
Kina CSI -0,81 pct.