Business-overblik: Interne dokumenter afslører: »Helt åbenlyst, at det er den danske statskasse, der skal lænses«

Her er de vigtigste businessnyheder, du skal have styr på, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, inden du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være opdateret.

Advokatfirmaet Bech-Bruun i København bliver nu yderligere belastet af en række hemmelige e-mail, der er kommet frem i udbytteskattesagen, som lænsede den danske statskasse for milliarder. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen, og velkommen til ugens første business-overblik, der som altid klæder dig på til dagens vigtigste erhvervsnyheder i en uge, hvor en noget anderledes påskeferie venter forude.

God læselyst – og god uge!

1
Anders Holch Povlsen taler ud

Berlingske bringer i dag et stort personligt interview med Anders Holch Povlsen, der var den forgangne uges mest omtalte erhvervsperson på grund af Bestsellers ageren under coronakrisen.

Allerede lørdag kom det frem, at mangemilliardæren i Brande vil tage drastiske skridt for at holde Bestseller oven vande – helt konkret øges kassebeholdningen med et beløb, som svarer til Bestsellers samlede overskud de seneste fem år. Altså et større milliardbeløb.

I det store interview fortæller han bl.a., at Bestseller har tabt 2,1 mia. kr. i marts – og venter at gøre det samme i april.

»Jeg er kommet med alt, jeg har, og så har jeg spurgt nogle banker, om de kan hjælpe i en periode, og det ville de gerne. Det er ikke noget, vi har for vane at gøre. Men det her er en usædvanlig situation,« siger han i interviewet.

Læs hele det store interview her.

2
300 siders dokumenter giver nye oplysninger i udbyttesag

Børsen og DR Nyheder beretter i samarbejde, at advokatkontoret Bech-Bruun fik tilsendt en detaljeret beskrivelse af den model, som blev brugt til at snyde den danske statskasse som led i den omfattende udbyttesvindelsag. Alligevel gav det danske advokatfirma den tyske North Channel Bank grønt lys til at fortsætte med sit forehavende.

For et par dage siden bekendtgjorde Skattestyrelsen, at man kræver 750 mio. kr. i erstatning fra det store danske advokatkontor. 300 siders interne dokumenter herunder e-mail og transaktionsdiagrammer, som Børsen og DR Nyheder er i besiddelse af, viser den rådgivning, som Bech-Bruun ydede.

»Det er åbenlyst, at hele den her konstruktion handler om at forlange udbytteskat tilbage for noget udbytte, der aldrig er blevet betalt. Det er dybt kriminelt. Det er også helt åbenlyst, at det er den danske statskasse, der skal lænses,« siger Robert Spliid, der er ekspert i finansielle transaktioner og ekstern lektor på CBS, til Børsen.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

3
Dansk Industri lancerer stor plan for genåbning af Danmark

Berlingske skriver, at Dansk Industri præsenterer en omfattende plan for at få dansk økonomi og erhvervsliv ud af krisen.

Planen har fokus på grøn vækst, massive investeringer og en fremrykning af afgiftslettelser, og DI vurderer, at den på kort sigt kan sikre 30.000 arbejdspladser.

»Det er helt afgørende, at vi allerede nu også får en ansvarlig genåbningsplan for Danmark, så vi undgår tilbageslag. Det ville være en katastrofe. Vi skal have den økonomiske aktivitet tilbage på sporet, samtidig med at vi skal have sigtelinjer mod det samfund, vi ønsker at se på den anden side af krisen med en grøn omstilling,« siger DIs adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, til Berlingske.

4
Prominente iværksættere i opråb til regeringen

Berlingske skriver, at en række prominente danske iværksættere har underskrevet et brev til regeringen, som indeholder forslag til, hvordan man kan holde hånden under landets vækstvirksomheder.

Manden bag tiltaget er Klaus Nyengaard, der fra 2008 og fem år frem var topchef for Just Eat.

»Hvis en virksomhed har brug for kapital i den kommende tid og får penge ind fra investorer, er det et tegn på, at selskabet er værd at redde eller værd at investere i. Lige nu er problemet, at investorerne typisk ikke vil komme med så mange penge og på så gode vilkår, som de normalt ville gøre,« siger Klaus Nyengaard, som derfor konkret foreslår, at Vækstfonden bør matche private investeringer i startups i forholdet én til to eller én til tre.

Underskriverne bag forslaget tæller eksempelvis Mette Lykke fra Too Good To Go, Jeppe Rindom fra Pleo, Peter Holten Mühlmann fra TrustPilot, David Helgason som stiftede Unity og Jess Fleischer, der i den forgangne uge fortalte i Berlingske om udfordringerne ved at skaffe kapital under coronakrisen.

Markederne her til morgen

Udvikling i procent

Asien

  • Nikkei 225: +2,3 pct.
  • Hongkong Hang Seng: +1,1

USA - lukkekurser fredag aften

  • S&P 500: -1,92 pct.
  • Dow Jones: -1,84 pct.
  • Nasdaq-100: -1,88 pct.