Business-Overblik: Familien rydder op efter Lars Larsens underskudsselskaber

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Lars Larsen har stædigt holdt fast i forretningen. Men nu rydder familien op. Det skriver Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God morgen, og velkommen til dagens Business-Overblik, som du kan nyde sammen med kaffen, så du er helt opdateret på det seneste nye i erhvervslivet.

God læselyst – og god dag!

Den »hjælpende hånd« rammer helt ved siden af

En lang række aktører i restaurationsbranchen, som er under hårdt pres efter de seneste coronarestriktioner er blevet indført, kritiserer nu den »hjælpende hånd«, som den såkaldte arbejdsfordelingsordning er blevet kaldt. Det skriver Berlingske.

Mads Rye Magnusson er en af dem, som ordningen skulle have hjulpet. Han er indehaver af fem spisesteder i København og påpeger, at det er helt forfejlet at trække ordningen frem, når det gælder spisesteder.

»Vi kan ikke bruge den her ordning til noget som helst. For vi bliver nødt til at tage langt flere gæster ind på én gang, så alle kan nå at få noget at spise, og så vi fortsat kan tjene penge. Det betyder, at vi bliver nødt til at have alle på arbejde én gang. Så vi kan altså ikke bare skære ind til benet og sende medarbejdere hjem, som de beder os om,« siger Mads Rye Magnusson, der beskriver ordningen som »uigennemtænkt«.

Virksomhederne kan benytte sig af ordningen for at undgå fyringer i perioder, hvor der er mindre at tage sig til for medarbejderne. Det sker konkret ved, at arbejdstiden sættes ned i en begrænset periode, og at medarbejderne sendes hjem på dagpenge.

Lars Larsen-familie dropper selskab og afskriver gæld

Jysk-ejeren Lars Larsen Group giver cashbackselskabet Eovendo tilbage til stifterne efter store tab og sletter gæld på trecifret millionbeløb. Det skriver Børsen.

Lars Larsen Group, der står bag milliardkæden Jysk og er ejet af den afdøde købmands familie, opgiver ejerskabet af cashbackselskabet Eovendo, som over en årrække har tabt et trecifret millionbeløb.

Ifølge erhvervsregistret cvr har et selskab, kontrolleret af børnene Jacob og Mette Brunsborg og deres børn, afhændet alle anparter i Eovendo.

Det har i mange år været en særdeles dyr fornøjelse at drive shoppingportalen, som giver brugerne mulighed for at opnå rabatter hos udvalgte netbutikker. I det seneste regnskab var der en negativ egenkapital på 164 millioner kroner efter et nyt underskud på 19 millioner kroner i 2019. Det er få uger siden, at det kom frem, at familien også har skilt sig af med golftøjselskabet Backtee, der har givet underskud 19 år i træk.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

København, Tårnby og den private sektor står tilbage som krisens største tabere

Når det kommer til antallet af tabte job, er der to kommuner, som er allerhårdest ramt af coronakrisen. Det drejer sig om København og Tårnby, der står for fire ud af ti af de tabte job som følge af coronakrisen.

Det skriver Berlingske på baggrund af en ny analyse fra Dansk Erhverv, der samtidig viser, at 42.000 fuldtidsstillinger er gået tabt i hele landet siden februar.

Berlingske skriver desuden også, at omkring ni ud af de ti tabte job i Danmark er i den private sektor.

»Det har været en krise for den private sektor, som tingene ser ud nu,« siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer.

Pensionsselskaberne investerer i amerikanske techgiganter

Børsen har foretaget en gennemgang af ti danske pensionsselskabers beholdningslister, som er blevet opdateret de seneste måneder. Gennemgangen viser, at de amerikanske techgiganter er de dominerende aktieinvesteringsmål, skriver Børsen.

»Tallene viser med tydelighed, at pensionskasserne er meget eksponeret over for de amerikanske techgiganter. Der er også nogle stærke valueaktier blandt pensionskassernes favoritter, men overvægen øger risikoeksponeringen, når markenderne igen vender,« siger Caspar Rose, associate professor på CBS, der er overrasket over, hvor tydeligt techaktierne dominerer billedet.

Blandt aktiefavoritterne er Microsoft, Amazon, Alphabet, Apple samt Novo Nordisk B og Ørsted.

Revisorer har tjent 215 mio. kr. på hjælpepakker

De danske revisorer har tjent solidt på regeringens hjælpepakke, som har dækket virksomhedernes faste omkostninger under coronakrisen, viser en opgørelse fra Erhvervsministeriet. Det skriver Børsen.

Svaret viser, at der 7. september var udbetalt 4,4 milliarder kroner i kompensation til omkring 14.000 virksomheder. For at få del i ordningen krævede det en revisorerklæring, hvilket flere gange er blevet kritiseret af erhvervsorganisationerne.

Det har resulteret i udgifter, der løber op i 215 millioner kroner til revisorerne, hvoraf staten har dækket de 140 millioner kroner. Det resterende, som virksomhederne selv skulle dække, efterlader hver virksomhed med en revisorregning på i gennemsnit 15.000 kroner for erklæringen til ansøgningen.

»Det er en politisk beslutning, at der skulle være revisorerklæringer og en høj grad af sikkerhed på ansøgninger om kompensation for faste omkostninger. Det koster alt andet lige mere end assistance til at opstille et regnskab. Det var politikerne, der havde det ønske, og de har også været pinligt bevidste om, at det koster ekstra,« siger administrerende direktør i revisornes brancheorganisation FSR, Charlotte Jepsen, til Børsen.

Tre forhold, investorerne skal holde øje med:

Per Hansen, investeringsøkonom fra Nordnet, giver her sine bud på, hvad man som investor bør være opmærksom på i dag.

  1. Japanske, tyske og amerikanske PMI-tal er de nøgletal, som investorerne makroøkonomisk holder øje med i dag.

  2. SAS fik på en ekstraordinær generalforsamling i går godkendelsen til at gå videre med sin rekapitalisering. I dag vil SAS beslutte de endelige vilkår for kapitaludvidelsen. Der kommer næppe væsentlige overraskelser og investorerne vil formentlig blive bedt om at tegne nye aktier til kurs SEK 1,16 svarende til cirka 0,83 DKK per aktie.

  3. Investorerne er usikre, og i det brede marked er der fortsat stor nervøsitet for den kortsigtede økonomiske udvikling, udviklingen i covid-19 og de fortsatte stimulanser. Er der en risiko for, at »filmen knækker«?

Det sker på markederne

USA - Lukkekurser tirsdag:

Dow Jones +0,52 procent.

S&P 500 +1,05 procent.

Nasdaq +1,71 procent.

Asien - Indeks onsdag kl. 06.15:

Japan Nikkei -0,32 procent.

Hongkong Hang Seng +0,02 procent.

Kina CSI +0,02 procent.