Branche hælder regeringens »hjælpende hånd« ned ad brættet: »Vi kan ikke bruge den her ordning til noget som helst«

En del af den hjælp, som regeringen søndag bebudede til nødstedte restauranter og barer, kan ifølge branchen selv ikke bruges, og regeringens egen kriseekspert opfordrer til at se på ordningen. Minister er åben for justeringer.

Restauratører retter nu skarp kritik af den arbejdsfordelingsordning, som regeringen med erhvervsminister Simon Kollerup (S) i spidsen har lanceret for at forhindre fyringer. Philip Davali

Efter regeringen lagde nye restriktioner ned over restaurationsbranchen i den forgangne uge, fremlagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) søndag aften en ny hjælpepakke, der skal hjælpe den hårdt trængte branche. I samme ombæring betonede han det, han tidligere har kaldt »en hjælpende hånd« til det private arbejdsmarked.

Nemlig den såkaldte arbejdsfordelingsordning, som virksomhederne kan benytte sig af for at undgå fyringer i perioder, hvor der er mindre at tage sig til for medarbejderne. Det sker konkret ved, at arbejdstiden sættes ned i en begrænset periode, og at medarbejderne sendes hjem på dagpenge.