Business-overblik: Danske milliardærer i hemmeligt samspil med Goldman Sachs

Her er de vigtigste Business-nyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne, og vi tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Makkerparret Nikolaj Deichmann (til venstre) og Tais Clausen stiftede virksomheden 3Shape i 2000. Siden er de blevet milliardærer på forretningen, og nu kan de muligvis se frem til endnu en kæmpe gevinst. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste Business-overblik. Vi har som altid været tidligt oppe for at gennemtrawle nyhedsbilledet, så du kan læne dig tilbage med morgenkaffen og blive opdateret på, hvad erhvervsmedierne har prioriteret at bruge spalteplads på i dag.

Vi skal både omkring Finanstilsynets afvisning af kronprinsen i Jyske Bank, et »paradigmeskift« på finansmarkederne og et dansk makkerpar, som står til en kæmpegevinst.

Du kan også indlede dagen med at lytte til Berlingskes nyhedsoverblik her.

Headhunter: »Finanstilsynet gør det ekstremt svært at finde bankdirektører«

Tidligere på ugen kom det frem, at Finanstilsynet havde valgt ikke at fit & proper-godkende den nye Jyske Bank-chef Lars Steensgaard Mørch – som af mange var blevet spået til en fremtidig toppost i banken.

Og afvisningen får den rutinerede headhunter Finn Krogh Rants fra Amrop til at ryste på hovedet. Det skriver Børsen.

»Når Lars Steengaard Mørch, der ikke er tiltalt eller dømt for noget, og som er kendt for sin dygtighed ikke kan blive bankdirektør, så er det ikke nemt,« siger headhunteren til avisen.

»Finanstilsynet gør det ekstremt svært at finde bankdirektører i Danmark,« tilføjer han.

Lars Steensgaard Mørch har som bekendt en fortid i Danske Bank, og det var hans rolle i bankens hvidvasksag, som fik Finanstilsynet til at vende tommelfingeren ned.

Finanstilsynets afvisning af Lars Stensgaard Mørch som nyt direktionsmedlem i Jyske Bank er »vidtgående«, lyder det fra en række eksperter i dagens udgave af Berlingske Afgørelsen er dog ikke overraskende i lyset af skrappere regler fra Finanstilsynet, mener en finansadvokat. Læs den historie her.

Du kan i øvrigt læse meget mere om afgørelsen her.

Finansmarkederne står foran »paradigmeskift«

Siden finanskrisen har finansmarkederne reddet på en bølge af gratis penge fra centralbankerne.

Men den tid kan snart være slut. Det skriver Finans.

I takt med at det globale opsving buldrer løs, og inflationen tager til, gør flere centralbanker nemlig klar til at skrue ned for deres opkøb og med tiden også hæve renterne, skriver avisen.

»Det her er mere end et politikskifte. Det er et paradigmeskift,« siger Henrik Franck, investeringsdirektør i Formuepleje, til Finans.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Danske milliardærer i hemmeligt samspil med Goldman Sachs

Den fremadstormende teknologivirksomhed 3 Shape, som holder til midt i København, kan snart blive midtpunkt i en stor milliardhandel.

Det skriver Børsen på baggrund af anonyme kilder.

Ifølge avisen har virksomhedens to ejere, milliardærerne Teis Clausen og Nikolaj Deichmann, i al hemmelighed hyret Goldman Sachs til at lede efter en ny medejer.

De to ejere er notorisk pressesky, og virksomheden ønsker da heller ikke at sige noget om sagen.

»Vi har ikke nogen kommentarer,« siger Bruce Mendel, kommunikationschef i 3 Shape, til Børsen.

Tre ting, som investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet følger i dag:

  • Samtidig med det »pengepolitiske topmøde« i Jackson Hole nærmest vrimler det med FED-medlemmer, som ytrer sig om, hvornår den amerikanske centralbank skal stoppe sine obligationsopkøb og ikke mindst hvornår forventningsstyringen af det, annonceringen, skal stoppe. Indtil videre tager investorerne det hele med ophøjet ro. Der er dog grund til at holde et godt øje med kommentarer i forbindelse med netop mødet i Jackson Hole, som slutter i morgen.
  • Efter nogle hæsblæsende aktiedage med betydelige stigninger ovenpå covid-medfinansiering fra den danske stat, kom Bavarian Nordic ned på jorden igen torsdag med et fald på 3 procent. Har investorerne indpriset en sandsynlighedsvægtet mulighed for at vaccinen kan være på markedet om blot 18 måneder?
  • Det tegner til en rolig ugeafslutning medmindre stigninger i USA, som formentlig også vil kunne mærkes positivt i Danmark. Vi er på ud af august og ind i september, som kan være lidt en svær investeringstid. Er investorerne tilstrækkelig godt forberedt på, at de kommende uger kan blive noget mere kursurolige end tilfældet har været længe?

Markederne:

USA lukkekurser torsdag

  • Dow Jones -0,54 procent
  • S&P 500 -0,58 procent
  • Nasdaq -0,64 procent

Indeks fredag kl. 06.40

  • Japan Nikkei -0,46 procent
  • Hongkong Hang Seng +0,51 procent
  • Kina CSI +0,49 procent