Business-Overblik: Danske banker går enegang med negative renter

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

De danske banker, heriblandt Danske Bank, kræver helt ulig andre europæiske banker negativ rente af meget lavere beløb, som kunderne har stående. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolaj Skydsgaard/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og hermed torsdagens overblik fra Berlingske Business. I dag skal vi forbi en række danske topchefer, der ikke er så bekymrede over det mudrede amerikanske præsidentvalg. Der er også nyt om en virksomhedshandel, men vi begynder med spørgsmålet om de negative renter.

Danske banker i front med minusrenter

De danske banker er gået i front, når det gælder om at indføre minusrenter over for kunderne. Blandt bankerne i eurolandene er billedet et helt andet. Det skriver Børsen.

Onsdag annoncerede Danske Bank, at man sænker grænsen for, hvornår private kunder skal betale minusrenter af deres indestående til 250.000 kr. I den forbindelse bemærkede Danske Banks adm. direktør, Chris Vogelzang, at de danske banker skiller sig ud.

»Man må sige, at Danmark i dag har meget lave grænser for, hvornår der bliver opkrævet negative indlånsrenter, når vi sammenligner med andre lande i Europa,« siger Chris Vogelzang.

Det bekræftes af tal fra Den Europæiske Centralbank (ECB). Siden 2014 har ECB haft negative indlånsrenter over for bankerne, men Isabel Schnabel, der er en af ECBs seks centralbankdirektører, fremhæver, at der stort set ikke har været noget gennemslag af de negative renter over til de private kunder.

Kirk Kapital på jagt efter trækasser

Kirk Kapital er klar med en ny virksomhedshandel og skyder et trecifret millionbeløb ind i virksomheden Dansk Træemballage (DTE). Det skriver Finans.

Kirk Kapital er ejet af Kirk Johansen-familien, der blev købt ud af Lego i 2007, og i den nye virksomhedshandel skulle Kirk Kapital være klar til at betale 800 mio. kr. til 1.000 mio. kr. for hele DTE. Kirk Kapital får en ejerandel på 40 procent i virksomheden.

DTE producerer trækasser af alle størrelser.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Topchefer tager præsidentvalg med ro

En række danske topchefer og bestyrelsesformænd ryster ikke på hånden over det amerikanske præsidentvalg, der har udviklet sig lettere kaotisk. Det skriver Berlingske.

Nils Smedegaard Andersen, bestyrelsesformand for fødevaregiganten Unilever og for kemigiganten AkzoNobel samt tidligere topchef for A.P. Møller - Mærsk, mener, at tingene nok skal falde til ro og fremhæver, at der er nogen tid inden magtoverdragelsen.

Han mener heller ikke, at det vil gøre den store forskel, om det bliver republikaneren Donald Trump eller Demokraternes udfordrer, Joe Biden. Der er mindre forskel på de to kandidater, end vi går og tror, fremhæver Nils Smedegaard Andersen.

Tre forhold, investorerne skal holde øje med

Her er de tre forhold, som investeringsøkonom Per Hansen fra den svenske investeringsbank Nordnet holder øje med torsdag:

  • Det amerikanske valg er ved at være afgjort, og det tyder på en Joe Biden-sejr og til Demokraterne. Aktierne steg markant i går, og der er også udsigt til et mindre stigningsmæssigt »andendagsgilde« i dag. Hvor stort bliver det?
  • Teva og Kåre Schultz aflægger deres tredje kvartalsresultat i dag. Investorerne venter ikke kun på tal – omsætning og indtjening, men også på nyt om, hvordan udviklingen er i det forlig, som skal lægge opioidskandalen bag Teva. Kan Kåre Schultz fortælle lidt mere om, hvordan det går? Det har især været sagerne mod Teva, som har holdt aktiekursen nede de seneste måneder.
  • Det var ikke mindst de danske medicinalaktier, som fik en gevaldig optur i går. Stigningerne kan måske virke lidt mærkelige, al den stund at det især har været Demokraterne, som har forsøgt at presse medicinpriserne ned. Kommer der en modreaktion i dag, når og hvis Demokraterne bliver udråbt til at være vindere?

Det sker på markederne

USA – lukkekurser onsdag:

  • Dow Jones: 1,34 pct.
  • S&P 500: 2,20 pct.
  • Nasdaq: 3,85 pct.

Asien – indeks torsdag kl. 06.30:

  • Japan Nikkei: +1,28 pct.
  • Hongkong Hang Seng: +2,72 pct.
  • Kina CSI: +0,88 pct.