Bestseller er gået i betalingsstandsning i Canada

Ifølge udenlandske medier har Bestseller Canada anmodet om konkursbeskyttelse. Virksomheden skylder 256,8 mio. kr til kreditorer.

(ARKIV) Bestseller-bygningen på Aarhus Havn, lørdag den 4. maj 2019. 15 procent af de ansatte hos Bestseller i Danmark ryger grundet coronavirus, der har ramt salget hårdt. Det skriver Ritzau, fredag den 20. marts 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag har Bestseller Canada ifølge flere udenlandske medier indgivet en anmodning om konkursbeskyttelse. Det skriver Børsen.

Virksomheden driver 60 butikker i Canada, fortrinsvist Vero Moda- og Jack & Jones-butikker.

Det Canadiske medie Retail Insider skriver, at Bestseller Canada skylder hvad, der svarer til 256,8 mio. kr. til kreditorer. Bestseller oplyser til Børsen, at en stor del af gælden er til Bestsellers moderselskab, og at den stammer fra indkøb af varer.

»Vi har i en længere periode evalueret vores detailforretning i Canada, da denne ikke har været profitabel. Vi ønsker fortsat at drive detailforretning i Canada, og en konstruktiv dialog med samarbejdspartnere vil give os de bedste muligheder herfor, således at vi kan bevare flest mulige butikker. Denne dialog med samarbejdspartnere er i Canada styret via en standardproces, som vi derfor har igangsat,« skriver Thomas Børglum Jensen, finansdirektør i Bestseller til Børsen.

Konkursbeskyttelse betyder, at Bestseller Canada kan holde op med at betale sine kreditorer, mens selskabet arbejder på en overlevelsesplan. Planen skal så godkendes af myndighederne før selskabet kan forlade konkursbeskyttelse. I Danmark svarer processen til en såkaldt rekonstruktion, hvor advokater forsøger at sikre værdier i virksomheden, inden en endelig konkurs eller redning.

Bestseller Canada er ligesom mange andre virksomheder blevet tvunget til at lukke driften i marts i omkring otte uger på grund af coronapandemien. Ifølge Retail Insider forventes det, at pandemien vil tage en stor del af virksomhedens salg.

Alle Vero Moda-butikker forventes at lukke, ifølge en kilde, mens en anden kilde oplyser til Retail Insider, at 13 ud af 51 Jack & Jones butikker vil blive overgivet til udlejere.

Bestseller kan nuværende tidspunkt ikke bekræfte, hvad det konkrete resultat bliver.