Zaras ejer lukker op mod 1.200 butikker

Verdens største modekoncern, Inditex, der blandt andet ejer kæden Zara, er hårdt ramt af coronakrisen og lukker nu op mod 1.200 butikker.

Inditex, der blandt andet ejer Zara, har fra februar til april i år haft et fald i omsætningen på 44 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIEN DE ROSA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coronakrisen har været særdeles hård ved Zaras ejer.

Inditex, som den spanske ejer hedder, har fra februar til april i år haft et fald i omsætningen på 44 procent. Samtidig fik selskabet i første kvartal et underskud på tre mia. kr. Det er det første underskud, Inditex har haft, siden selskabet blev børsnoteret i 2001.

Derfor lukker modekoncernen nu op mod 1.200 butikker i primært Europa og Asien. Det skriver The Guardian.

Inditex driver en række forskellige tøjmærker. Zara er det største og står for cirka 70 procent af den samlede omsætning i koncernen. Det er endnu uvist, om modekoncernen vil lukke butikker i Danmark. Men The Guardian skriver, at modekoncernen primært planlægger at lukke små underskudsgivende butikker fra øvrige brands end Zara. De andre brands tæller Bershka, Pull and Bear og Massimo Dutti.

Onlinesalg skal vokse

Inditex har i dag 7.412 butikker rundt om i verden. Koncernen planlægger også at åbne 450 butikker og vil derfor ende med at have 6.700-6.900 butikker.

Coronakrisen har ikke kun været dårlig for Inditex. Koncernens onlinesalg voksede med 50 procent fra februar til marts og voksede i april med 95 procent.

Modekoncernen vil nu skrue op for investeringerne i nethandel og investere omkring syv milliarder kroner i salget online frem mod 2022. Ambitionen er, at onlinesalget skal udgøre 25 procent af koncernens samlede salg i 2022 – i 2019 udgjorde onlinesalget 14 procent.

Inditex er en af danske Bestsellers største konkurrenter. Bestseller har også været hårdt ramt af coronakrisen, og ejer og administrerende direktør Anders Holch Povlsen fortalte i april til Berlingske, at han regner med, at Bestseller om et år er 20 procent mindre end ved indgangen til coronakrisen, og han forventer, at der både vil ryge butikker og eksterne forhandlere fra.