Amerikanske lovgivere gransker Deutsche Bank efter afsløring

Amerikanske lovgivere har bedt ledende medarbejdere i Deutsche Bank om at forklare bankens "bad bank"-forslag, efter at det i sidste uge blev afsløret, at Deutsche Bank har i sinde at indskrænke eller lukke dele af sin forretning uden for Europa.

DEUTSCHE BANK-CEO/
Den nye strategi vil højst sandsynligt resultere i en betydelig reducering af Deutsche Banks amerikanske forretning, fortæller ansatte til Financial Times. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kai Pfaffenbach

Det skriver Financial Times.

Repræsentanter fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har de seneste dage talt med nøglepersoner fra Deutsche Bank og efterspurgt yderligere detaljer om planen, der har til formål at flytte banken væk fra sin investeringsforretning, fortæller tre informerede kilder til Financial Times.

Mens størrelsesordenen på Deutsche Banks planer stadig vurderes, har ledende medarbejdere i banken ifølge kilder overvejet at smide op mod 50 mia. euro - svarende til knap 370 mia. kr. - i aktiver i den retning.

Den nye strategi vil højst sandsynligt resultere i en betydelig reducering af Deutsche Banks amerikanske forretning, fortæller ansatte til Financial Times.

»Der sværmer en del rygter om størrelsesordenen på de nedskæringer, som banken vil foretage«, fortæller en kilde til Financial Times.

»Federal Reserve skal høre fra Frankfurt (Deutsche Banks hovedsæde, red.), hvordan det vil komme til at ændre den amerikanske forretning.«

Deutsche Bank har ikke ønsket at kommentere sagen til Financial Times.

/ritzau/FINANS