Aldi lancerer vegansk burger

Lidl lancerede tidligere på året en kødfri burger, og nu er Aldi også hoppet med på den grønne bølge.

Her ses Burger Kings veganske burger Impossible Whopper. (Photo by Michael Thomas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL THOMAS

Disocuntkæden Aldi har lanceret en vegansk burger. Wonder Burgeren, som produktet hedder, er snart at finde på hylderne i den tyske discountkæde. Det skriver det tyske medie Frankfurter Allgemeine her til morgen.

Produktet ligner til forveksling den populære Beyond Meat-burger som er særdeles populær i USA, og som Lidl tidligere på året begyndte at forhandle. Da Lidl begyndt at sælge produktet blev burgeren lynhurtigt udsolgt - til stor utilfredshed blandt mange kunder.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel på kødfrie produkter har både Lidl og Aldi udviklet deres egne burgere, som i modsætningen til Beyond Meat ikke er lavet på sojabønner. I stedet indeholder burgeren en bøf, som er lavet af ærteproteiner, vegetabilsk olie og rødbeder, hvilket får bøffen til at ligne oksekød både i udseende og konsistens.

Aldi har tidligere meldt ud, at det allerede ville være muligt at købe den nye veganske burger i kæden fra på mandag, men dette er senere blev udsat. Det bliver således muligt at købe burgeren i Aldi Süd i oktober, mens kunder i det nordlige Tyskland allerede kan købe burgeren fra 30. august. Burgeren kommer til at koste 3 euro, svarende til lidt over 22 danske kroner.