ALDI giver op i Danmark

Efter at have været i Danmark siden 1977 giver den tyske discountkæde ALDI op. ALDI sælger størsteparten af sine butikker til den norske discountkæde REMA 1000.

ALDI lukker deres 114 butikker, som Rema 1000 overtager (Arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Horst Galuschka
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske dagligvarekæde ALDI trækker sig fra det danske marked efter i mange år forgæves at have kæmpet for at finde fodfæste.

Den europæiske discountkæde har indgået en aftale med REMA 1000, der køber 114 af ALDIs 188 danske butikker. De resterende butikker bliver lukket eller solgt.

»ALDI åbnede i Danmark i 1977 som den første discountkæde inden for dagligvarer og tjente som en kæmpe inspiration for vores ejer, Odd Reitan, da han åbnede den første REMA i Trondhjem i 1979. Så det er med lige dele ydmyghed og stolthed, at vi nu får lov at bære fanen videre. Opkøbet giver os mulighed for at etablere flere REMA 1000-butikker med selvstændige REMA-købmænd i lokalsamfund, hvor vi ikke er til stede i dag – med produkter af høj kvalitet til lave priser. Vi glæder os til at byde vores nye kollegaer velkommen i REMA-fællesskabet,« siger Henrik Burkal, administrerende direktør i REMA 1000 Danmark, i en pressemeddelelse.

ALDI har været underskudsgivende i Danmark i mange, mange år. Siden 2010 har ALDI tabt mere end tre milliarder kroner i Danmark, og kæden har hvert år måtte skyde store millionbeløb i forretningen for at dække underskuddene.

»Efter nøje gennemgang af aktiviteterne i alle markeder har ALDI Nord truffet en vanskelig men nødvendig strategisk beslutning om at forlade det danske marked. Det er en beklagelig beslutning for mange af vores loyale og dygtige medarbejdere, som udgør rygraden i ALDIs danske forretning, og vi vil gøre vores yderste for at sikre dem den bedst tænkelige fremtid,« siger Finn Tang, administrerende direktør i ALDI Danmark, i pressemeddelelsen.

Omkring 1.600 af ALDI Danmarks cirka 2.800 medarbejdere vil overgå til REMA 1000 som led i transaktionen.

Salg af yderligere ALDI-butikker til andre aktører end REMA 1000 vil medføre, at flere medarbejdere kan sikres ansættelse. ALDI Danmark vil tilbyde tiltag for at sikre genansættelse til medarbejdere, som ikke bliver omfattet af overdragelsen af aktiviteter. REMA 1000 vil tilbyde en jobbørs for ALDI-medarbejdere, som ikke overgår til REMA 1000 som en del af transaktionen, oplyser selskaberne.

De 114 ALDI-butikker, som er omfattet af transaktionen, vil forblive åbne indtil overgangen til REMA 1000 Danmark, der er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen eller øvrige betingelser i aftalen.