Afklaring på dansk SAS-ejerandel ventes i midten af juni

Regeringen forventer afklaring om dansk SAS-fremtid med aftalepartier i Folketinget i midten af juni.

Inden længe forventer finansminister Nicolai Wammen at kunne afklare håndteringen af sin ejerandel i SAS (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer at have en afklaring på den danske stats håndtering af sin ejerandel i SAS inden længe. Det oplyser han i et skriftligt svar.

»Regeringen vil sammen med aftalepartierne vurdere SAS' plan, og hvordan den danske stat kan bidrage til SAS' samlede plan. Jeg forventer, at vi har en beslutning herom i aftalekredsen medio juni,« skriver Wammen.

Tirsdag har den svenske regering oplyst, at den ikke vil bruge flere penge på SAS.

Da SAS som led i en redningsplan står over for at udstede en stor mængde nye aktier for at få nye penge i kassen, vil det betyde, at den svenske stat vil få formindsket sin ejerandel markant.

Den svenske stat er en af to store aktionærer i SAS med en ejerandel på 21,8 procent. Den anden storaktionær er den danske stat, der har samme ejerandel.

Den store tilførsel af nye penge til SAS er et led i en redningsplan, der skal holde SAS oven vande. Et andet element i samme plan er at overtale kreditorer til at bytte gæld for aktier i SAS.

Det har den svenske stat accepteret.

Den danske finansminister Nicolai Wammen skriver tirsdag, at han "har noteret" den svensk udmelding, og at han "tager denne til efterretning."

»Af hensyn til SAS' status som børsnoteret selskab og statens økonomiske interesser har jeg ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt,« skriver Wammen videre.

/ritzau/