Åbne biografer bliver ramt af corona-udskudte premierer

De lukkede biografer i 38 kommuner betyder, at flere film får udskudt deres premieredato.

Wonder Woman 1984 var en af de film, der skulle lokke folk i biografen i juleferien. Men efter at biograferne i 38 kommuner skal holde lukket resten af året, har filmen fået udskudt sin premiere til 14. januar. Det kan betyde, at de resterende åbne biografer kan komme til at mangle nye film at vise publikum hen over julen. Chris Delmas/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om biograferne i 60 kommuner fortsat må holde åbent, bliver de ramt indirekte af den lokale nedlukning i de resterende 38 kommuner.

Her skal biograferne holde lukket resten af året, og derfor har en række filmleverandører udskudt premieren på flere film.

Det fortæller Michael Obel, der ejer fem biografer i landet.

»En biograf lever af at have nye friske film på hylderne, som folk vil se.«

»I takt med at de gamle film er blevet set, så mister vi publikum, når der ikke er nye film, de kan se,« siger han.

Han peger først og fremmest på superheltefilmen »Wonder Woman 1984«, der skulle have trukket publikum i biografen op til jul, men nu er blevet udsat til januar.

»Jeg vil ikke undre mig, hvis omsætningen i vores juleferie falder med 30-40 procent, når der ikke er nye film,« siger Michael Obel.

Biografejeren har fortsat to åbne biografer i henholdsvis Ringsted og Hjørring, mens de tre biografer i Hellerup, Slagelse og Helsingør fra onsdag skal holde lukket indtil 3. januar.

Konsekvensen ved nedlukning ærgrer Michael Obel, da han mener, der er lavere risiko for at blive smittet med corona i biografen end for eksempel i et supermarked.

»Man kunne overveje yderligere restriktioner, men ligefrem at lukke biograferne, det mener jeg, er at skyde over målet,« siger han.

Til trods for et hårdt år for de danske biografer, fortæller Michael Obel, at det kunne have været værre, hvis ikke de danske film havde fundet vej til det store lærred.

»Når biograferne er lukkede i USA, så sender Hollywood ikke film til Europa. De danske film har simpelthen reddet os,« siger han.

Han fremhæver specielt Thomas Vinterberg-filmen »Druk«, og »Retfærdighedens ryttere« af Anders Thomas Jensen som to publikumsmagneter.

Ifølge DR har filmene »Gutterbee« af Ulrik Thomsen, »The Midnight Sky« med George Clooney og »Pinocchio« også fået udskudt deres premierer til næste år.

/ritzau/