Stem nu: Hvem skal have Læsernes bogpris 2019?

Alle kan være med til at bestemme, hvilken dansk forfatter der skal hædres med Læsernes bogpris 2019 og de medfølgende 100.000 kr. Stem her på din favorit.

For 16. år i træk uddeler Berlingske i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening Læsernes bogpris. I feltet er i år (fra venstre mod højre) Knud Romer, Malene Sølvsten, Jens Andersen, Thomas Korsgaard, Lone Hørslev, Alberte Winding, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Niels W. Olesen, Theis Ørntoft og Svend Brinkmann. Fold sammen
Læs mere
Foto: Les Kaner, Søren Bidstrup, Marie Hald, Maria Albrechtsen, PR, Linda Kastrup, Thomas Lekfeldt, Emil Hougaard, Niels Ahlmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Feltet er fundet, og det er tid til at stemme. 10 markante danske bøger skal kæmpe om Læsernes bogpris 2019.

Berlingske har sammen med Danmarks Biblioteksforening udvalgt bøgerne. Nu er det så op til boglæsere over det ganske land at beslutte, hvem der skal hædres med prisen og de medfølgende 100.000 kroner.

(Afstemingen er slut)

Om Læsernes bogpris

Når du stemmer, har du også mulighed for at deltage i lodtrækningen om 10 signerede pakker med alle 10 nominerede bøger.

Afstemningen slutter 7. april. Hvem der bliver årets modtager af Læsernes bogpris, offentliggøres 11. april, når prisen bliver overrakt. Det sker traditionen tro ved en fest i forbindelse med Danmarks Biblioteksforenings årlige topmøde, der i år finder sted i Esbjerg.

Læsernes bogpris er en efterhånden veletableret størrelse i dansk litteraturliv: Det hele begyndte for 16 år siden, da Berlingske og Danmarks Biblioteksforening lancerede en fælles pris, som alle danskere kan stemme om.

At de titler, der nomineres til Læsernes bogpris, skal være de bedste af de bedste, giver sig selv. Et andet krav, vi stiller, er, at det genremæssigt skal spænde bredt. Blandt de nominerede bøger er der således plads til både skønlitteratur og faglitteratur.

Forfattere, der tidligere har modtaget Læsernes bogpris, kan ikke nomineres igen, og så skal alle bøgerne være udkommet i det senest afsluttede kalenderår. Denne gang er det altså titler fra 2018, det handler om.

Følg med på Berlingske.dk, på Danmarks Biblioteksforenings side, Litteratursiden.dk og på bibliotekernes hjemmesider.