Dansk Industri: Hvornår kan vi lukke hjemmearbejdspladsen og komme tilbage på kontoret?

Dansk Industri savner en dato i genåbningsplanen for lempelse af opfordring til hjemmearbejde.

Dansk Industri vil have lempelser af opfordring til hjemmearbejde, som en del af genåbningsplanen.  Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Fredag indgik partierne på Christiansborg en politisk aftale, der fremskynder genåbningen på forskellige punkter, men hvis man spørger erhvervsorganisationen Dansk Industri mangler aftalen et element.

»I DI er vi glade for en bred politisk aftale om genåbning. Men det vil være godt at få ind i planen, hvornår medarbejdere kan vende tilbage fysisk. Det er ikke uden omkostninger for medarbejdere og virksomheder med hjemmearbejde«, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri.

Finansministeriet vurderer, at omkring en million danskere arbejder hjemme under coronarestriktionerne. Dermed vil en lempelse af opfordringen til hjemmearbejde være noget, der kan have indvirkning i manges liv.

Trivslen falder under hjemmearbejde

Efter et år på hjemmearbejdskontoret er det begyndt at slide på modet blandt flere medarbejdere, og begejstringen for hjemmearbejde under første nedlukning er kølnet.

»Vi hører fra flere og flere medlemmer, at hjemmearbejde har stået på så længe nu, at det er et stigende problem i virksomhederne – både for trivslen blandt medarbejderne og for produktiviteten,« siger Emil Fannikke Kiær.

Andre bekræfter også billedet af, at hjemmearbejde sænker den mentale sundhed og trivsel hos medarbejdere, der hver dag er afskåret fra kollegaer og det normale arbejdsliv på kontoret.

Hvornår bliver hjemmearbejde en del af genåbningsplanen?

Det er på tide at få en slutdato på opfordringen til hjemmearbejde, ifølge DI.

»Vi håber, at medarbejderne snart kan komme tilbage på kontorerne, så det vil være meget fint at få en lempelse af de anbefalinger med i de kommende faser,« siger Emil Fannikke Kiær.

Han understreger, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, men siger også, at virksomheder og medarbejdere allerede tager deres forholdsregler og gør alt, hvad de kan, for at undgå smitte.

I genåbningsplanen står der beskrevet, at fra den 6. maj skal »Sundhedsmyndighederne overveje, om anbefalingerne vedrørende hjemmearbejde kan lempes.«