Youtuber Albert Dyrlund er død i ulykke – 22 år

Albert Dyrlund er en influencer og youtuber, der især er kendt hos unge. Han er død i en faldulykke i Italien.

Youtube-stjernen Albert Dyrlund er omkommet i en ulykke i Italien. Han blev 22 år gammel. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kendte youtuber Albert Dyrlund er død – 22 år gammel. Det skriver Ekstra Bladet, som har talt med Dyrlunds mor, der bekræfter det over for avisen.

»Familien er i dyb sorg,« siger Vibe Jensen  til Ekstra Bladet.

Han er ifølge avisen død i Italien, hvor han faldt ud over en klippe i forbindelse med, at han ville optage en YouTube-video.

Overfor Ekstra Bladet bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice, at en dansk statsborger er omkommet i Italien.

Italienske Rai News skriver, at ulykken fandt sted onsdag omkring klokken 17.15, hvor Dyrlund angiveligt faldt 200 meter ned fra bjerget Seceda i Sydtyrol. Han blev fløjet med redningshelikopter til et hospital, men stod ikke til at redde, skriver mediet.

»X Factor« og Youtube

Albert Dyrlund blev kendt for sine videoer og sange, som var særligt målrettet børn og unge. Han har derudover medvirket i filmen »Team Albert« fra 2018, som handlede om hans dengang 19 år lange liv.

Om den skrev anmelder Ida Rud i Filmmagasinet Ekko, at det på den ene side var en sød film om venskab og kærlighed for børn og tweens, men på den anden siden var en udnyttelse af børns besættelse af stjernerne fra sociale medier.

Albert Dyrlund begyndte ifølge B.T. med at lave YouTube-videoer med sin ven Anton, da de stadig gik i folkeskole. De havde set flere amerikanske udgaver på nettet og tænkte, det kunne være sjovt at prøve. I starten fulgte få med. De første tre var en succes, husker Albert. Men efter en medvirken i »X Factor« på DR gik det i 2014 pludselig stærkt. Fra den ene uge til den anden steg følgerskaren fra 10.000 til 20.000, og derfra voksede det med støt hastighed.

Sidste år erkendte han, at hans skøre opførsel i et års tid inden da havde været en del af et skifte væk fra den polerede og storcenteroptrædende Albert, som hans unge fans kendte. Hvad der lignede en nedsmeltning eller en psykisk nedtur, var blot et mediestunt, sagde han til Ekstra Bladet.

I skrivende stund har Albert Dyrlund 225.000 følgere på Instagram, og hans YouTube-kanal 168.000 abonnenter. I den seneste YouTube-video han lagde op for en måned siden, lyder beskrivelsen:

»Jeg er tilbage med dansk pop musik. For at være helt ærlig, så har det sgu nok været nogle lorte år for mig under corona. Og nok for alle egentligt. Derfor tro jeg det er ekstra vigtigt vil lige stopper op og husker på, nu er det sgu snart overstået. Nu kommer noget af det vi værdsætter aller mest. Sommeren. Så lad os nu stå sammen og nyde sommeren, for der er intet mere smukt en dansk sommer.«