Ville have 212.000 kroner for »lidt spyt på armen« – rockstjernes advokat afviser anklager efter offentliggørelse af arrestordre

Efter flere anklager om sexkrænkelser mod rockmusikeren Marilyn Manson fra tidligere partnere er en arrestordre udløst af et angiveligt overgreb i New Hampshire i 2019 nu blevet offentliggjort. Det skriver The New York Times.

Mansons advokat Howard King siger, at hele sagen er absurd, og at Manson gør alt for at samarbejde med myndighederne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steve C. Mitchell/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rocksangeren, sangskriveren, skuespilleren og billedkunstneren Marilyn Manson er eftersøgt i den amerikanske delstat New Hampshire.

Det skyldes anklager om et angreb eller overgreb (»assault«, red.) mod en videofotograf, der fandt sted i forbindelse med en koncert i 2019. Det skriver The New York Times.

Nyheden om arrestordren kommer, efter at flere anklager om sexkrænkelser og partnervold fra Mansons tidligere partnere er kommet frem.

»Han begyndte at groome mig, da jeg var teenager, og han har på forfærdelig vis misbrugt mig i årevis. Jeg blev hjernevasket og manipuleret til at være underdanig,« skrev Evan Rachel Wood, kendt fra »Westworld«, på Instagram i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix.

Marilyn Manson hedder egentlig Brian Hugh Warner, og kunstnernavnet spiller på modsætningsforholdet mellem de to amerikanske ikoner, skuespilleren Marilyn Monroe og kultlederen Charles Manson. Marilyn Manson er mest kendt for tre populære album fra 90erne og sin bevidst provokerende tøjstil og opførsel.

Arrestordren blev udstedt i oktober 2019 efter en episode i fotograven foran scenen, hvor Marilyn Manson spillede koncert. Ifølge Anthony J. Bean Burpee, som er politichef i Gilford, New Hampshire, er Manson ikke vendt tilbage til delstaten til en eventuel retsforfølgelse.

»Vi har offentliggjort arrestordren nu, fordi vi har forsøgt at få den gennem systemet, siden den blev udstedt, « siger Burpee til The New York Times.

Politichefen siger yderligere, at han gerne vil have Mansons udestående med delstaten New Hampshire afklaret snarest muligt på grund af de øvrige anklager mod den kontroversielle rockstjerne.

»212.000 kroner for lidt spyt på armen«

Marilyn Manson er blevet droppet af sit pladeselskab og af sine agenter samt blevet klippet ud af flere gæsteoptrædener på tv.

Det er sket efter at skuespilleren Esmé Bianco, der er kendt fra »Game of Thrones«, har lagt sag an mod Manson., Hun anklager ham for at have forgrebet sig på hende seksuelt, da parret boede sammen i 2011.

Esmè Bianco har tidligere dannet par med Marilyn Manson og har for nylig anklaget Manson for overgreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss / AFP.

Som Berlingske tidligere har beskrevet, står der i sagsakterne, at Manson angiveligt låste Esmé Bianco inde på et soveværelse, piskede hende og gav hende elektrisk stød. Han forsøgte at tvinge hende til seksuelt samkvem med en anden kvinde, og han truede Esmé Bianco med, at han ville voldtage hende om natten.

I februar anklagede også Evan Rachel Woods, der ligeledes har dannet par med Manson, ham for ubehageligheder.

»Han begyndte at groome mig, da jeg var teenager, og han har på forfærdelig vis misbrugt mig i årevis. Jeg blev hjernevasket og manipuleret til at være underdanig,« skrev Evan Rachel Wood på Instagram i februar i et opslag, som du kan læse herunder. Efter opslaget har flere andre kvinder fortalt om lignende oplevelser, skriver Vanity Fair.

Manson har afvist anklagerne fra Evan Rachel Wood.

Om den nu offentliggjorte arrestordre fra New Hampshire, og den hændelse der førte til den, siger Mansons advokat Howard King, at hele sagen er absurd, og at Manson gør alt for at samarbejde med myndighederne.

»Alle, der har været til en Marilyn Manson-koncert ved, at han kan lide at være provokerende på scenen – især foran et kamera. Anklagen om denne mindre forseelse kom, efter at en videofotograf fra koncertstedet krævede 35.000 dollar (212.000 kroner, red.) for at have fået lidt spyt på armen. Efter vi bad om beviser for de angivelige skader, fik vi intet svar,« skriver Howard King i en e-mail til The New York Times.

Strafferammen for forseelsen i New Hampshire er ifølge avisen op til et års fængsel samt en bøde på omkring 12.000 kroner, men selve anklageskriftets indhold er ikke offentliggjort.