Ugen på kanten: Vi må trække grænsen ved skildpaddevoldtægt

Jeppe Kofod går meget op i ungdommen, Dan Jørgensen har reddet os fra russisk propaganda, og alle synes, at Radio24syv var bedre end Radio Loud. Aminata Amanda Corr dissekerer ugen, der gik.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S), som i en video på Twitter fortæller, hvor vigtig ungdommen er. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Lederen af det russiske parti Fodina beskyldte udenrigsminister Jeppe Kofod for voldtægt og Danmark for at tillade sex med skildpadder. Det skete i programmet »60 minutter« eller »60 минут«, som Google Translate fortæller mig, at det hedder på russisk. Heldigvis for dansk, national stolthed var »Detektor« på sagen.

Lad os starte med påstand nummer ét. Udenrigsministeriet havde ikke mange kommentarer til anklagen.

»Det er velkendt, at der fra russisk side spredes disinformation om forhold i Danmark og andre lande. Udenrigsministeriet har ikke yderligere at tilføje til de konkrete udtalelse,« skrev Udenrigsministeriet  i en mail til »Detektor«.

Men de har også haft andet at se til i Udenrigsministeriet. De har nemlig udskrevet en essaykonkurrence og lagt en video om projektet på Twitter.

I videoen fortæller Jeppe Kofod indledningsvis, at »Danmark, Grønland og Færøerne skal have ny arktisk strategi. I den forbindelse er det vigtigt at høre, hvad ungdommen gerne vil have i fremtiden«.

Dernæst klippes der over til et klasseværelse – måske i en 9.-klasse – hvor Jeppe sidder for bordenden og smiler til to piger – måske i den alder, hvor man tager i erhvervspraktik. Herefter er det svært at høre efter, hvad udenrigsministeren snakker om. Han taler klart og tydeligt, og videoen er sågar med undertekster, men helt objektivt set giver videoen bare anledning til flere spørgsmål end svar.

Hvor meget angst havde Jeppe Kofod, da han fik at vide, at man ville lægge en video på sociale medier, hvor han sidder og smiler til teenagepiger? Hvem har valgt, at timingen til en sådan video var perfekt nu? Har personen stadig sit job? Det sidste må vi næsten antage, at man kan sige ja til. Der er langt til en afskedigelse hos Socialdemokratiet.

Summa summarum. Jeg har set videoen et sted mellem 10 og 20 gange, og jeg aner ikke, hvad den handler om, ud over at Jeppe Kofod får sagt »ungdommen« rigtig mange gange. Og nu til russisk påstand nummer to. Altså det med, at man i Danmark frit kan have sex med skildpadder. Og her skal vi igen rette blikket mod Socialdemokratiet. Det var nemlig Dan »the man« Jørgensen, der i 2015 fik sat en stopper for det griseri.

Han fik vedtaget en ændring i dyreværnsloven, så der blev indført et forbud mod seksuel omgang eller seksuelle handlinger med dyr, og bestemmelsen omfatter alle personer, ikke kun dyrets ejer. Der var ikke rigtig nogen, der havde et overblik over, hvor udbredt det problem var, men løst blev det i hvert fald!

»Det har ikke været behageligt, at Danmark ude i verden er kendt for at være et af de eneste steder i verden, hvor det er tilladt for mennesker at have sex med dyr, og det har ikke været sjovt at læse internationale artikler, hvor Danmark har været fremhævet på den meget uheldige måde,« sagde Dan Jørgensen dengang, og hvor har han ret.

Så kan vi selvfølgelig diskutere, om det er mere behageligt, at Danmark ude i verden er kendt for at være et af de eneste steder i verden, hvor det er tilladt for 34-årige at have sex med en 15-årig erhvervspraktikant.

Mads Brügger kan ikke lide Radio Loud. Sådan virkelig ikke. Det er der selvfølgelig heller ikke særlig mange andre, der kan, men de fleste af os – ja faktisk alle af os – lader bare være med at høre det.

For Mads Brügger er det ikke nok. Han har længe kørt kampagne mod radiokanalen på sociale medier og blandt andet jævnligt husket os alle på, at ingen af os hører Loud. Nu har han opdaget, at Louds nye kulturredaktør engang har skrevet på Twitter, at han mente, at Radio24syv var meget bedre end Loud.

Mads Brügger kan ikke lide Radio Loud. Sådan virkelig ikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen.

Ved stort set alle andre tilfælde ville det være uheldigt med en sådan udtalelse i bagagen om en ny arbejdsplads, men lige med Radio Loud har det jo faktisk ikke rigtig nogen chokeffekt. Det ville være langt mere kontroversielt, hvis man kunne finde en kulturpersonlighed, som sidste år havde tweetet noget i retning af »hvor ser den Loud-ansøgning bare god og skøn ud #nedmedRadio24syv«.

En god regel er, at hvis alle holder med én, så er det sjældent klædeligt at holde for meget med sig selv. Vi er alle enige i, at Radio24syv var bedre end Loud – med længder. Det er en helt anden liga i en helt anden sportsgren. Men det er jo altså ikke den nye kulturredaktørs skyld, at vores politikere var nogle pikfjæs dengang.

Jeg synes, vi skal lade de stakkels Loud-medarbejdere være i fred og passe deres radiokanal med nul lyttere, som vi alle sammen betaler 260,81 millioner kroner for.

Jeg tror nemlig ikke engang, at de ansatte på Radio Loud ville skrive under på en erklæring om, at kanalen er bare næsten tilnærmelsesvis lige så god som Radio24syv. Der er med andre ord ikke nogen at overbevise, men man får jo altså ikke en ekskæreste tilbage af at hade vedkommendes nye kæreste.