Tivoli åbner med eget testcenter og forventning om »et ret elendigt resultat«

Med eget testcenter, flere takeawayboder og en fjerdedel af den normale kapacitet genåbner Tivoli den kommende weekend.

I første omgang er det kun de udendørs forlystelser og scener, der åbner. Først senere på året vil der være adgang til Tivolis Koncertsal, Glassalen og havens restauranter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke helt, som vi kender det – men tæt på.

Lige i tide til at fremvise de 131.950 forårsløg, der i skrivende stund er på vej op af jorden, genåbner Tivoli.

Åbningen finder sted lørdag den 27. marts – som sædvanlig til orkestertonerne fra havens egen garde og i nærvær af  Pjerrot og Columbine.

Meget er, som det plejer. Og så alligevel ikke.

Med genåbningen følger et nyt krav fra sundhedsmyndighederne om, at gæster fra 15 år og opefter skal fremvise en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel.

Kasper Schumacher, havedirektør, Tivoli

»I år starter vi op med en noget større værktøjskasse, end vi gjorde i 2020.«


Ifølge havedirektør Kasper Schumacher kan Tivoli trække på erfaringerne fra sidste år. Her benyttede forlystelsesparken sig af ensrettede stier, krav om pladsreservation og mundbind i forlystelser.

»I år starter vi op med en noget større værktøjskasse, end vi gjorde i 2020, hvor vi i virkeligheden skruede mere og mere op for sikkerheden, indtil vi lukkede i december,« siger han.

Tillige opretter Tivoli sit eget testcenter. Her kan besøgende mod en egenbetaling på 50 kroner blive testet, umiddelbart inden de entrerer parken.

»Det bliver et supplement til alle de offentlige tilbud, der er. Hvis man er indstillet på at bruge den ekstra tid og betale for det – eller hvis en i familien lige har glemt at blive testet – så kan man hurtigt få det gjort her,« siger Kasper Schumacher.

Starter med 25 procent af normal kapacitet

I første omgang vil Tivolis restauranter på linje med restauranter i resten af landet fortsat være lukkede. Derfor bliver der skruet op for mængden af takeawayboder, og et par af restauranterne kommer også til at tilbyde mad, som kunderne kan tage med.

»Der må man sætte sig på nogle af de bænke eller liggestole, vi også normalt indretter plænen med. Der vil ikke være siddepladser i forbindelse med udsalgsstederne, for det tillader retningslinjerne ikke. Og så bliver maden selvfølgelig egnet til, at man kan spise det på en liggestol,« siger Tivolis havedirektør.

De indendørs sale åbner heller ikke foreløbig, og Kasper Schumacher understreger, at der er en del usikkerhed omkring sommerens livearrangementer:

»Lille Fredag og Fredagsrock er ikke på programmet endnu. Det håber vi selvfølgelig på at tilføje senere.«

Som vanlig vil Pjerrot være til stede for at åbne Tivoli lørdag den 27. marts. Det er forlystelsesparkens sæson nummer 179. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup (arkiv).

Ifølge havedirektøren er det essentielt, at der kommer nok gæster – men heller ikke for mange.

»Derfor har vi valgt, at man skal reservere tid på forhånd. På den måde kan vi styre, hvor mange der kommer hver time. Det kan vi så lære af og skrue op og ned for antallet af gæster,« siger Kasper Schumacher.

»Jeg tror, vi kommer til at starte på cirka 25 procent af normal kapacitet. Vi vil gerne vise, at vi kan håndtere alle restriktionerne og samtidig levere en rigtig god oplevelse for gæsterne.«

Forventer solidt minus

Tidligere i marts oplyste Tivoli i sit årsregnskab, at selskabet kom ud af 2020 med et underskud på 185 millioner kroner efter skat. Antallet af besøgende faldt med 64 procent.

Kasper Schumacher håber på vækst i 2021, men påpeger, at der stadig er masser af usikkerhed, og at der nok heller ikke kommer særlig mange internationale turister til forlystelsesparken denne sommer.

»Vi har en forventning om at ende på et sted mellem 75 og 100 millioners underskud. Det er en markant forbedring fra sidste år, men stadig et ret elendigt resultat. Et solidt minus,« siger han.

Mest af alt glæder havedirektøren sig »helt vildt« til at se nogle gæster i sin park.

»Det bliver rigtig godt – selvom der er nogle ting, der ikke kan blive, som de plejer. Haven står utrolig smukt. Det er der ingen tvivl om.«