Tidligere One Direction-sanger lagt for had for »umandig« stil efter historisk Vogue-cover

Den 26-årige sangstjerne og hitmager Harry Styles optrådte som den første mand nogensinde på forsiden af det amerikanske Vogue og får nu kritik af konservative kommentatorer.

Den britiske sanger Harry Styles klæder sig seksuelt tvetydigt, fordi han synes, det ser »cool« ud, ikke fordi han vil sende et bestemt seksuelt signal. Arkivfoto: Vickie Flores/EPA/Ritzau Scanpix  Fold sammen
Læs mere

26-årige Harry Styles har med sin særlige tøjstil generet amerikanske kommentatorer, efter at han fredag var på coveret af det amerikanske Vogue som den første mand nogensinde.

På forsidebilledet af Vogues decembernummer blæser Harry Styles en grøn festballon op, men det er den lyseblå kjole med flæser, som han har på, der har irriteret kritikerne.

»Giv mig de mandige mænd tilbage,« skrev den republikanske kommentator og Donald Trump-tilhænger Candace Owens på Twitter.

»Intet samfund kan overleve uden stærke mænd. Østbloklandene er klar over dette. Det er ikke et tilfælde, at vores mænd feminiseres, samtidig med at vores børn bliver undervist i marxisme. Det er et frontalangreb,« skrev Owens i sin twitter.

Hendes tweet blev videresendt af andre konservative kommentatorer såsom Ben Shapiro.

»Enhver, der foregiver, at dette ikke sætter spørgsmålstegn ved mænds maskulinitet, behandler dig som en idiot,« skrev Ben Shapiro om forsidebilledet.

Både fortalere og modstandere ser billedet af Harry Styles som et indlæg i kønsdebatten, og kjolen har også fået mange positive kommentarer.

Filminstruktøren Olivia Wilde betegnede Owens kommentar som »sørgelig«, mens skuespilleren Jameela Jamil forsvarede Styles' stil:

»Maskulinitet er, hvad du end ønsker, det skal være.«

Sangeren selv har ikke kommenteret kritikken af coverfotoet, men han har tidligere udtalt, at han først og fremmest klæder sig i tøj, han synes ser godt ud.

»Jeg klæder mig seksuelt tvetydigt, fordi jeg gerne vil se ud på en bestemt måde. Ikke for at se homoseksuel, heteroseksuel eller biseksuel ud, men fordi jeg synes, det ser cool ud,« sagde han i et interview til The Guardian.

Harry Styles skulle have givet koncert i Royal Arena i maj, men koncerten er flyttet til marts næste år.