Teaterdirektør på Aveny-T fyret med »øjeblikkelig virkning« – nu lægger han sag an mod teatret

Fredag kom det frem, at Aveny-T har valgt at opsige samarbejdet med teaterdirektør Jon Stephensen, fordi bestyrelsen har mistet tilliden. Nu har Jon Stephensen valgt at lægge sag an mod teatret.

Jon Stephensen stopper med øjeblikkelig virkning som teaterdirektør på Aveny-T. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jon Stephensen stopper med øjeblikkelig virkning som teaterdirektør på Aveny-T teater på Frederiksberg.

Han har stået i spidsen for teatret siden 2011.

Det oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse fra bestyrelsesformand Henning Dyremose. Det skyldes, at der på det seneste er konstateret »en række uenigheder om grundlæggende ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold«, står der i pressemeddelelsen.

»Bestyrelsen har derfor mistet tilliden til teaterchefen, og beklageligvis har vi måtte stoppe samarbejdet, således at Jon Stephensen ophører med at repræsentere teatret med øjeblikkelig virkning,« lyder det videre.

Nu har den tidligere direktør valgt at lægge sag an mod teatret med påstand om en godtgørelse som følge af, at teatret efter Jon Stephensens opfattelse har krænket forskelsbehandlingsloven. Det skriver han i en mail til Berlingske.

Jon Stepensen har stået i spidsen for Aveny-T, som ligger på Frederiksberg, siden 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Fyret efter kronik med Løkke

Ifølge Jon Stephensen er opsigelsen begrundet i, at han som medlem af Moderaterne, og sammen med Lars Løkke Rasmussen, har skrevet en kronik i Politiken 2. april 2022 om kulturpolitiske forhold.

Her skriver de, hvordan Moderaterne vil »styrke kulturen«, mens partiets holdning til flygtningepolitikken også er at finde i kronikken.

»De rekordmange flygtninge, der lige nu kommer til os, skal hurtigt muligt integreres i det Danmark, der er deres nye land, enten permanent eller for en stund,« skriver de.

Herudover fremsætter Jon Stephensen og Lars Løkke Rasmussen et konkret forslag, som lyder, at skuespillet på Det Kongelige Teater og landsdelsscenerne i Aarhus, Odense og Aalborg frisættes for deres klassikerforpligtelser.

»Klassikere er vigtige, men skal spilles af lyst og kunstnerisk nødvendighed og ikke som tvang eller grundet et økonomisk valg, fordi de klassiske forestillinger er gratis, da der grundet deres alder ikke skal betales royalty af billetindtægterne.«

Henning Dyremose afviser Jon Stephensens begrundelse for opsigelsen over for Berlingske.

»Jeg kan blankt afvise, at det her har noget med politik at gøre. Det har noget med ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold at gøre, og de omfatter ikke politik,« siger Henning Dyremose

Ifølge Henning Dyremose har Aveny-T, mens Jon Stephensen har stået i spidsen, gennemgået en »fantastisk udvikling«, hvor den nu fyrede teaterdirektør har stået for en stor del af det kunstneriske arbejde.

Det er Henning Dyremose, der indtil videre tager over som konstitueret teaterchef og administrerende direktør.

Jon Stephensen oplyser, at han ikke må udtale sig om opsigelsen.