På denne sø i København er det nu tilladt at gå på isen – og her må du snart sætte fødderne

Flere søer i København er tæt på at være så frosne, at de er sikre at gå på. Lørdag bliver tykkelsen målt igen, og isen på én sø er nu så tyk, at du må færdes på den.

Kommunen har indkaldt ekstra mandskab på arbejde lørdag for at måle istykkelsen på de søer, hvor den er tæt at nå den sikre grænse på 18 centimeter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er vinter, solen skinner, og hvis du overvejer at sætte fødderne på en omgang stift, frosset vand, så er der gode nyheder.

Isen på gadekæret ved Brønshøj Torv er nemlig nu så tyk, at det er tilladt at gå på den. Og isen på flere andre søer i København nærmer sig samme tykkelse.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har kaldt ekstra mandskab på arbejde lørdag for at måle istykkelsen på de søer, hvor den er tæt at nå den sikre grænse på 18 centimeter.

Søerne, der måles lørdag, er: Ørstedsparken, Sankt Jørgens Sø, Østre Anlæg og Peblinge Sø. Det er på disse søer, at kommunen oplever flest borgere, der begiver sig ud på det frosne vand. Og alle er altså tæt på at have en tykkelse, der er sikker at færdes på.

Jakob Hjuler Tamsmark, der er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, udtaler i pressemeddelelsen, at »vi står i en helt ekstraordinær situation«:

»Sammenfaldet af nedlukning, vinterferie og udsigt til godt vejr vil nok få rigtig mange københavnere til at gå en tur ud i den friske luft. Vores målinger indikerer, at det er tæt på flere steder, og derfor måler vi isen igen lørdag på de fire søer, hvor vi oplever, at der er flest mennesker. Så kan vi forhåbentlig glæde byens borgere med en sikker tur ud på isen.«

Flere personer er den seneste tid blevet sigtet for at færdes på københavnske søer, selv om det ikke er tilladt. Og i løbet af fredagen har Københavns Kommune sat skilte op om, at isen mange steder er usikker.

»Vi har erkendt, at vi har svært ved at holde folk fra isen, og derfor gjorde vi i dag en særlig indsats for at gøre opmærksom på, at isen altså er farlig at gå ud på. Det kan være, vi må tage nogle af skiltene ned igen allerede i morgen, men det er vilkårene i de her dage, hvor selv små temperaturudsving afgør, om vi kan åbne flere søer eller ej,« siger Jakob Hjuler Tamsmark, der også påpeger, at coronaen stadig er her.

»Det er vigtigt, at vi husker at udvise hensyn og holde afstand.«