Nu har de danske anmeldere set den nye 007-film: Her er deres førstehåndsindtryk

Anmelderne er godt tilfreds med den nye James Bond-film, der blev vist onsdag formiddag, efter to års ventetid. »Det er det bedste argument for at gå i biografen, der længe har været,« siger Berlingskes filmredaktør.

 
No time to die trailer. Video: SF Studios Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye James Bond-film – »No Time to Die« – der har premiere torsdag, er først blevet vist for de danske anmeldere onsdag formiddag.

For at vejre stemningen, inden de danske anmeldere kommer med deres endelige dom, har Berlingske talt med nogle af dem, lige efter de kom ud af biografen. Længere nede i artiklen kan du læse de udenlandske anmelderes dom.

Thomas Brunstrøm, der skal anmelde filmen for Berlingske, siger, at »No Time to Die« har alt det, man kan forvente af en James Bond-film.

»Action, smukke kvinder, eksplosioner og hurtige biler, så alt det er på plads. Men der er også flere følelser end i en normal Bond-film, så jeg forstår godt, hvis man fælder en tåre undervejs,« siger Thomas Brunstrøm, hvis anmeldelse kan læses på Berlingske.dk senere onsdag.

Filmen er den 25. i rækken om den hemmelige agent James Bond. Filmene er – nogle mere end andre – baseret på romaner af Ian Fleming. Fold sammen
Læs mere
Foto: SF Studios/pr/Ritzau Scanpix.

Christian Monggard anmelder for Dagbladet Information. Han er en kende mindre begejstret.

»Overordnet set er det en god film, men jeg synes også, den er for lang. Der er også enkelte elementer, der ikke fungerer. Men det er et værdigt punktum for Daniel Craigs version af Bond, som er kendetegnet ved, at når nogen omkring ham kommer til skade eller dør, så gør det ondt på ham og betyder noget for ham. Det har jeg altid godt kunnet lide, og sådan er det også i den nye film. Så alvoren er med, selvom Bond som altid også er charmerende og sjov,« siger Christian Monggaard.

Filmredaktør på Berlingske, Sarah Iben Almbjerg, måtte grundet uforudsete omstændigheder gå en halv time før slutningen. Hun vil dog skynde sig i biografen igen for at se den færdig, for filmen er ifølge hende – med forbehold for, at hun ikke kender slutningen – bestemt værd at se.

»Det er det bedste argument for at gå i biografen, der længe har været. Den er så flot og fejende elegant i sin klipning og lyd, så jeg er virkelig så glad for at have set den i biografen og ikke derhjemme,« siger Sarah Iben Almbjerg, som også kalder den imponerende moderne i sine referencer til tidsånden, selvom den snart har ligget på filmselskabets hylder i over to år.

For lang tid om at dø?

I udlandet er modtagelsen pæn, selvom nogle anmeldere er mere begejstrede end andre. Vi begynder i den pæneste ende med britiske The Guardian.

Her kalder anmelderen, Peter Bradshaw, den 25. Bond-film for en »underlig og selvbevidst storfilm med dristige overraskelser i ærmet«.

The Guardian giver filmen fem ud af fem mulige stjerner.

I amerikanske Deadline er det Pete Hammond, der anmelder. Der uddeles ikke stjerner i Deadline, men Hammond synes begejstret.

»'No Time to Die' er ikke bange for at tage drejninger, tvist og endda risici i den længe forsinkede film, hvor James Bond ikke alene igen skal redde verden fra onde kræfter, men også skal redde biografbranchen selv fra pandemien,« skriver Hammond, som mener, at »No Time to Die« nu har en særlig plads i filmserien.

I ligeledes amerikanske CNN findes den mest lunkne anmeldelse.

Selvom anmelder Brian Lowry godt kan lide dele af filmen, kalder han den »oppustet« på grund af sin spillelængde på to timer og 43 minutter, hvilket gør filmen til den længste Bond-film nogensinde.

»'No Time to Die' virker, som om den prøver på for meget for at give Daniel Craig en værdig afsked efter de høje forventninger, der har været til filmen. En overflod, der kan opsummeres ved at sige, at den simpelthen er for længe om at nå sin slutning,« skriver Lowry.

CNN uddeler heller ikke stjerner.

»No Time to Die«. Action/Adventure-film. 164 min. Af Cary Joji Fukunaga. Med Daniel Craig, Ana de Armas og Rami Malek.