Mogens Jensen: Vi tager først stilling til Radio24syvs fremtid efter valget

Socialdemokratiet var ikke en del af det politiske flertal, der fredag blev enige om at lade Radio24syv fortsætte som DAB-kanal. Mogens Jensen fortæller, at partiet først tager stilling til sagen, når valget er overstået.

Mogens Jensen fra Socialdemokratiet fortæller, at partiet ikke kommer til at tage stilling til aftalen om Radio24syv, før valget er slut. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Radio24syv skulle oprindeligt have sendt for sidste gang ved midnat mellem 31. oktober og 1. november 2019. Fredag blev et politisk flertal bestående af regeringen og Dansk Folkeparti dog enige om, at radioen kan fortsætte som digital radio (DAB). Flertallet har valgt at udbyde Radio24syv som en ny DAB-radiokanal i en fireårig periode. Dermed er Radio24syv et skridt tættere på at være reddet.

Aftalen er, at staten støtter den nye DAB-radio med 70 millioner kroner om året i fire år.

Set i lyset af de første målinger fra den igangværende valgkamp er det dog ikke utænkeligt, at nøglerne til kulturministeriet skifter ejer, og det kan derfor godt ske, at der sidder en socialdemokratisk kulturminister for enden af bordet, når valget er slut. Socialdemokratiet var ikke selv med til at lande aftalen om Radio24syv, og ifølge Mogens Jensen er det partiets holdning, at hele forløbet omkring radiokanalen har været »kaotisk«.

»Man ændrede den medieaftale, som man i forvejen havde lavet, og man ændrede den, jeg ved ikke hvor mange gange, for så at lave en ny aftale. Derefter blev en ny udbudsrunde sat igang, hvor alle kan søge på DAB frekvensen – også de nuværende ejere – hvis de vil. Vi er i Socialdemokratiet åbne overfor den mulighed, men jeg kan ikke sige mere nu,« siger Mogens Jensen fra Socialdemokratiet.

Afventer høringsproces

Mogens Jensen er medlem af kulturudvalget, og han forklarer, at man fra Socialdemokratiets side af vil vide mere om, hvem der ansøger som mulige ejere af den nye kanal, inden partiet vil tage stilling til, hvad der videre skal ske.

»Vi har tidligere hørt, hvem der var interesserede i at ville ansøge, men der var betingelserne jo væsentligt anderledes, end de er i dag. Det bliver interessant at se, hvordan de forskellige ansøgere forholder sig til den nye aftale,« siger Mogens Jensen.

»Vi tager først stilling, når valget er slut. Men, som jeg siger, så er vi åbne overfor muligheden med en ny kanal. Vi kommer det ikke nærmere, før vi har set høringssvarene, og processen er slut, og det sker først, når valget er slut,« siger Mogens Jensen.

Høringsperioden i forbindelse med den nye udbudsrunde er først slut efter folketingsvalget, der finder sted den 5. juni på grundlovsdag.