Medie: Oscar-nomineret stjerneskuespiller tæt på at skrive under på at skulle spille Ken i kommende Barbie-film

Den kommende Barbie-film med Margot Robbie i hovedrollen skal instrueres af den anmelderroste instruktør Greta Gerwig. Nu er rollen som Ken næsten besat, skriver Deadline.

Margot Robbie blev nomineret til en Oscar for Bedste Kvindelige Hovedrolle for sin portrættering af skøjteløberen Tonya Harding i filmen »I, Tonya«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Barbiedukker er blevet kritiseret, næsten lige siden den første dukke blev solgt i 1959. Først fordi den var for udfordrende med sine store bryster, og siden blandt andet fordi den var for tynd og gav piger problemer med selvbilledet.

Alligevel er Barbie blevet til et den slags symboler, alle kender, og til et prædikat, man kan sætte på folk og ting, man mener er dullede eller lyserøde. Samtidig er dukken i Time Magazine blevet kaldt et feministisk forbillede, der har været model, moderedaktør, astronaut og olympisk atlet.

En spillefilm om Barbie er på vej, og siden 2019 har man vidst, at australske Margot Robbie skal spille den ikoniske rolle. Margot Robbie er blandt andet kendt fra filmene »Once Upon a time in Hollywood« og »Wolf of Wall Street«, og nu er det også blevet besluttet, hvem Warner Bros, der udvikler filmen, mener skal spille rollen som Barbies bedre halvdel, Ken.

Det skal Hollywood-stjernen Ryan Gosling, hvis alt går godt, skriver branchemediet Deadline.

Det er således solide skuespillere, der formentlig skal spille Barbie og Ken, for både Robbie og Gosling har været nomineret til to Oscar-priser.

Ryan Gosling spillede astronauten Neil Armstrong i »First Man«, og den erfaring ville han måske kunne bruge i sin måske kommende rolle som Ken. Ken-dukken har nemlig også været astronaut. Fold sammen
Læs mere
Foto: Filippo Monteforte/AFP/Ritzau Scanpix.

Ryan Gosling er blandt andet kendt for sine roller i »La La Land«, »The Notebook« samt »Drive«, som Nicolas Winding Refn instruerede. Gosling er ifølge Deadline tæt på at skrive under med Warner Bros, efter at selskabet længe har udsat produktionen, fordi det kun ville have netop Gosling til at spille overfor Margot Robbie.

Det er endnu uvist, hvad filmens handling bliver, men Margot Robbie har tidligere sagt til britiske Vogue, at mange tror, de kender filmens handling, når de hører navnet »Barbie«.

»Men når folk hører, det er Greta Gerwig, der skriver og instruerer filmen, så skifter de mening om den sag,« siger Margot Robbie.

Greta Gerwig er især kendt for sine film om og med stærke kvinder, og hun står blandt andet bag den roste film »Lady Bird«. »Lady Bird« handler om en ung pige, spillet af Saoirse Ronan, der egentlig bare er ret almindelig. Filmen blev nomineret til fem Oscar-priser, men vandt ingen af dem.

Berlingskes anmelder skrev om Gerwig og »Lady Bird«, at  »den er en skør, sjov og underfundig fortælling om at være til og om at høre til. Greta Gerwig har et helt unikt talent for at skildre virkeligheden og ikke mindst alle de til tider modsatrettede og akavede følelser, vi mennesker tumler med.«

Hvordan Greta Gerwig vil overføre sine evner til en virkelighedstro skildring i en film om Barbie – hvis proportioner gør, at hun ikke ville kunne stå op, hvis hun var et rigtigt menneske – må tiden vise.