Mangeårig Eurovision-kommentator erstattet halvanden måned før showet – her er de nye værter

Ole Tøpholm skal ikke være vært på Eurovision, der i år bliver afholdt i Rotterdam i Holland midt i maj. En beslutning, Tøpholm ikke synes enig i.

Vinderne Fyr & Flamme på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2021 i DR Byens Studie 5 i København 6. marts 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Næste Eurovision Song Contest bliver ikke som i de seneste mange år med Ole Tøpholm, der kommenterer de vindtunnelbårne toner og pailletbesatte kjoler.

Danmark har fået et nyt sæt Eurovision-kommentatorer. Det oplyser DR.

Ole Tøpholm har siden 2011 været den faste stemme, når Eurovision blev sendt, der lige siden han var barn, har »været fuldstændig bidt af Melodi Grand Prix«, som der stod i B.T., da Tøpholm i 2018 blev afskediget som radiovært i forbindelse med en fyringsrunde. Tøpholm selv mere end antyder på Twitter, at beslutningen om at udskifte ham ikke er gensidig.

»DR har besluttet, at jeg er færdig som eurovisionkommentator,« skriver den nu forhenværende kommentator.

I år bliver det i stedet radioværterne Henrik Milling og Nicolai Molbech, der skal guide danske tv-seere gennem sangkonkurrencen, der sendes 18., 20. og 22. maj.

Musikeksperterne Henrik Milling og Nicolai Molbech står bag programmet Fonk!, hvor de hver uge producerer en rentonet hyldest til discomusikken, Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Henrik Milling er svært begejstret for den nye kommentatortjans, forklarer han over for DR:

»Vi glæder os helt sindssygt! Det er fuldstændig fantastisk at få lov til at være en del af den her konkurrence, der jo unægtelig er det største musikshow på planeten. Det bliver pissesjovt,« siger han.

Henrik Milling har tidligere været jurymedlem til Eurovision, mens Nicolai Molbech kommenterede Eurovision fra 2008-2010.

Det er firserpopduoen Fyr & Flamme, der med sangen »Øve os på hinanden« skal repræsentere Danmark i Rotterdam. Man kan høre på sangen, at de to herrer formentlig har lyttet en del til Tommy Seebach og Mabel, men bedøm selv: