Mads Brügger og Henrik Qvortrup skal skrive biografi om Martin Rossen: »Det bliver ikke en hævnbog!«

Enhver, der interesserer sig for dansk politik, vil gerne læse en bog om Martin Rossen, siger den tidligere kanalchef på Radio24syv Mads Brügger.

Statsministeriets stabschef, Martin Rossen, der i ni år var rådgiver for Mette Frederiksen, forlod forleden sin post til fordel for en stilling som senior vice president i Danfoss. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Mette Frederiksens (S) nu tidligere tætte allierede, Martin Rossen, bliver emnet for en biografi skrevet af tidligere kanalchef for Radio24syv og filminstruktør Mads Brügger og den tidligere chefredaktør for SE og HØR, Henrik Qvortrup.

Det bekræfter Mads Brügger over for Berlingske.

»Enhver, der har den mindste smule interesse for dansk politik, må interessere sig for Martin Rossen og hans enorme rolle for Socialdemokratiets og Mette Frederiksens vej til magten,« siger Mads Brügger.

Martin Rossen, der forleden forlod sin post som stabschef i Statsministeriet og særlig rådgiver for Mette Frederiksen til fordel for en stilling som senior vice president i Danfoss, var i ni år rådgiver for Mette Frederiksen, først som hendes særlige rådgiver i Beskæftigelsesministeriet 2011-2014, Justitsministeriet 2014-2015, stabschef i Socialdemokratiet 2015-2019 og siden valget sidste år i Statsministeriet.

Der var satirisk stormøde i luften over Kongens Nytorv i København, da en kæmpeballon, der forestiller Martin Rossen, i september sidste år blev sendt op i anledning af sæsonpremieren på »Den Korte Radioavis«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

I de senere år var han hyppigt genstand for satiriske angreb fra Radio24syv, hvilket sidste år i september kulminerede i, at radiostationen sendte to kæmpeballoner til vejrs over København, hvor den ene forestillede Donald Trump, mens den anden forestillede Martin Rossen som kæmpebaby.

Rossen-ballonen blev hejst af Radio24syvs politiske satiremagasin »Den Korte Radioavis« i anledning af programmets sæsonpremiere, og Mads Brügger forklarede dengang opsendelse af de to balloner med, at det var et forsøg på, at »Danmarks mest magtfulde mand kunne møde verdens mest magtfulde mand«.

Siden blev radiostationen lukket efter et politisk forløb, der af mange blev beskrevet som en hævnaktion fra Dansk Folkepartis og Socialdemokratiets side. Den kommende bog, der skal udgives på forlaget Gyldendal, er dog ikke en gengældelse for den gamle konflikt, siger Mads Brügger.

»Det er ikke en hævnbog, vi skal skrive,« siger Mads Brügger.

Hvordan vil du så beskrive den bog, I skal skrive?

»Når man ser på Martin Rossens livsforløb, ser jeg overskriften »Mønsterbryder«. Han kommer fra beskedne kår i Als og ender med at være centrum for magten i Danmark,« siger Mads Brügger.

Og hvad er hemmeligheden bag det forløb?

»Det er netop det, vi er i gang med at finde ud af,« siger Mads Brügger.

Der er endnu ikke sat udgivelsesdato på, men som Mads Brügger beskriver det, er det jo ikke »Ringenes Herre«, som makkerskabet skal til at skrive.

»Den skal forholdsvis hurtigt ud,« siger Mads Brügger.

Endnu er der ikke skrevet mange linjer i bogen, men en ting står fast: Martin Rossen har ikke tænkt sig at medvirke.

»Vi har kontaktet ham for at snakke med ham, men lysten til at mødes er ikke gensidig,« siger Mads Brügger.