Københavns Zoo: »Jeg er rystet over, hvordan man prioriterer lige nu«

Zoologisk Have i København får ikke mulighed for at genåbne. Det er dybt frustrerende, lyder det fra den administrerende direktør: »Haven står fuldstændig klar til åbning nu.« Hos forlystelsesparken Bakken ærgrer man sig og forventer, at man kommer med i fase tre.

 
En aftale for anden fase af genåbningen af Danmark er på plads. Få overblikket her. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zoologisk Have i København er ikke en del af genåbningens anden fase, som regeringen og Folketingets partier nåede til enighed om torsdag. Og det frustrerer administrerende direktør, Jørgen Nielsen.

»Det er en kæmpestor skuffelse, og jeg er rystet over, hvordan man prioriterer lige nu,« siger han.

Zoologisk Have på Frederiksberg var ikke en del af genåbningsplanen, der blev fremlagt torsdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Han peger på, at Zoologisk Have i et lækket notat fra Statens Serum Institut blev vurderet til at være i gruppen for laveste smitterisiko. Derfor stiller han sig undrende overfor, at Zoo ikke får lov at komme med i anden fase af genåbningen.

»Vi har de sidste tre døgn arbejdet dag og nat for at få Zoologisk Have til at stå langt mere sikkert og kontrolleret, end myndighederne siger, vi skal. Vi har sørget for alle forbehold, der var beskrevet fra myndighederne,« siger Jørgen Nielsen.

»Haven står fuldstændig klar til åbning nu, og nu bliver det så ikke til en åbning alligevel. Det er dybt frustrerende. Vi missede vores påske og får ikke lov at åbne nu, hvor det er vores højsæson, og vi normalt har 60 procent af vores indtjening. Det rammer os hårdt,« siger han.

Ved Statsministerens pressemøde torsdag blev det oplyst, at zoologiske haver, hvor de besøgende kan transportere sig rundt i bil, må åbne fra 18. maj. Jørgen Nielsen understreger, at han glæder sig på vegne af de zoologiske haver, der kan holde åbent, men han undrer sig stadig over beslutningen.

»Der er halvanden zoologisk have i Danmark, som man må køre igennem. Resten af landets haver er det ikke muligt at køre igennem. Det svarer til, at man åbner fem procent af indkøbscentrene i Danmark,« siger han.

Bakken: »Voldsomt skuffet, hvis ikke vi er med i næste fase«

Bakkens administrerende direktør, Nils-Erik Winther, ærgrer sig over, at heller ikke de fik mulighed for at åbne. De havde lagt en plan, så de var klar, hvis de pludselig skulle få grønt lys. Derfor er han trist over, at Bakken ikke kan slå dørene op til rutsjebaner og karruseller.

»Jeg er ked af, at vi ikke kom med i fase to. Det havde vi håbet på, og vores brancheforening har lavet en plan for, hvordan vi kan åbne i henhold til de guidelines, der er fra sundhedsmyndighederne,« siger han.

Han fremhæver, hvordan forlystelsesparkerne i lande som Norge, Finland og Tyskland er sat til at åbne i juni. Derfor er hans håb, at også de danske forlystelsesparker vil kunne åbne til i løbet af sommeren.

»Jeg bliver voldsomt skuffet, hvis ikke vi er med i fase tre,« siger han.