Københavnere vil vies i det fri – og nu har kommunen et særligt juletilbud

Giftelystne par, der planlægger et julebryllup, får nu mulighed for at blive viet på Det Kongelige Teater eller i Operaen.

December byder på muligheden for at blive viet på Det Kongelige Teaters balkon, som et led i Københavns Kommunes »viet i det fri«-arrangementer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Der er stor interesse blandt københavnere og andre for at blive viet i det fri, og nu føjer Københavns Kommune endnu to steder til puljen over lokationer, hvor det er muligt at sige ja til sin partner.

Nemlig balkonen ved Det Kongelige Teater med kig over Kongens Nytorv samt ved Operaen under det store halvtag med havnen som baggrund.

De to lokationer står imidlertid kun til rådighed den henholdsvis 18. og 12. december, så man er nødt til at lægge sin indre bridezilla væk og omfavne, at man ikke kan påvirke sin bryllupsdato.

Er man i stand til det, er rammerne til gengæld ret enestående og ikke alle og enhver forundt.

»Selv om Rådhuset i sig selv er en af byens smukkeste bygninger, har København et væld af fantastiske kulturinstitutioner, der kan være med til at sætte prikken over i’et på en mindeværdig dag. Derfor vil vi gerne tilbyde muligheden for at blive gift på flere smukke steder rundt omkring i byen, og vi kan se, at rigtig mange har lyst til at benytte sig af det,« siger kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde fra Alternativet.

Således forestod Københavns Kommune 162 vielser ved viet i det fri-arrangementer i 2019, mens der i 2020 allerede er foretaget 253 vielser i det københavnske by- og kulturrum. Ifølge kommunen er stigningen et udtryk for, at konceptet er meget populært, hvorfor man også ofte må melde udsolgt.

Blandt andet Kastellet, Cirkelbroen, Reffen og Det Kongelige Biblioteks Have har fungeret som vielseslokationer i år.

Er man mere til et efterårsbryllup, er det også en mulighed, og 10. oktober er det således muligt at blive viet i det fri på enten Thorvaldsens Museum eller i Byoasen.