Jim Lyngvild trøstede Ghita Nørby efter radiointerview: »Når du sidder over for en guddommelig fortæller, bør du klappe i og lytte«

»Sådan behandler man ikke Danmarks svar på Elizabeth Taylor,« siger modekommentator Jim Lyngvild efter Radio24Syvs opsigtsvækkende interview med Ghita Nørby.

Ghita Nørby fortjener Kommandørkorset af første grad efter sin optræden i Radio24Syv, mener modeskaberen Jim Lyngvild. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Realitystjerne, forfatter, modekommentator og designer af Nationalmuseets vikingeudstilling, Jim Lyngvild, bed sig i hånden, da han hørte Ghita Nørby skælde Radio24Syvs reporter Iben Maria Zeuthen ud i et interview, der har delt landet i to lejre: for og imod Ghita Nørbys »optræden« foran mikrofonen.

Modekommentatoren og Det Kgl. Teaters stjerneskuespiller Ghita Nørby blev venner sidste sommer, da Jim Lyngvild skulle vise skuespilleren rundt på den meget omtalte vikingeudstilling, som han har designet til Nationalmuseet, og dagen efter årets hidtil mest omtalte interview er han kommet sin veninde til undsætning.

»Vi har skrevet sammen efter interviewet, og jeg har sagt til hende, at hun fortjener Kommandørkorset af første grad efter den optræden,« siger Jim Lyngvild, der mener, at interviewet kommer til at »gå over i historien«.

Han er utvetydigt på Ghita Nørbys side, selv om han indrømmer, at det gibbede i ham, da han første gang hørte skuespillerens udfald mod journalisten Iben Maria Zeuthen. Siden hørte han hele interviewet igen og følte harme ved den måde, Ghita Nørby blev behandlet.

»Skal man interviewes i syv timer, kræver det tillid, og at man finder hinanden, men det første, Ghita oplever, er, at der står et rumvæsen med hørebøffer og stikker en halv meter mikrofon op i fjæset på hende. Det er respektløst. Sådan behandler man ikke Danmarks svar på Elizabeth Taylor,« siger Jim Lyngvild.

Han mener, at Radio24Syvs reporter forspildte en chance for »århundredets interview«, da reporteren ikke tog imod skuespillerens opfordring om at »gå til hende«, men i stedet »bare tilbød at lave en kop te«.

»Ghita er en guddommelig fortæller, og når du sidder overfor en guddommelig fortæller, bør du klappe i og lytte. Du kommer ikke med din færdigpakkede plan for, hvad der skal ske. Derfor vil man kunne bruge det her interview på de journalistiske uddannelser til at undervise i, hvordan man ikke griber opgaven an,« siger Jim Lyngvild.

Interviewet kan høres på Radio24Syvs hjemmeside.