Instruktør af Pyrus-julekalender ville ændre kritiserede scener

»Alletiders Julemand« bliver ikke genudsendt som planlagt, fordi indhold kan virke stødende ifølge TV 2.

Arkivfoto: TV 2 besluttede tidligere fredag, at tv-stationen vil genudsende del fire julekalender om eftermiddagen i stedet for del tre – »Alletiders Julemand« – som først var planlagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN JUHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Instruktøren af julekalenderen »Alletiders Julemand«, Martin Miehe-Renard, undrer sig over, at TV 2 ikke har orienteret ham om, at kanalen havde betænkeligheder ved at genudsende julekalenderen.

I et interview med TV 2 siger han, at han sagtens kunne have redigeret i kalenderen. Han mener ikke, at TV 2 forholder sig til klagerne.

Jan Linnebjerg, som spiller hovedrollen som nissen Pyrus, har også svært ved at se, hvorfor det var nødvendigt at trække julekalenderen af sendefladen og erstatte den med »Alletiders Eventyr«, der er en anden del af julekalenderen om Pyrus.

»Jeg synes, det er trist, at man dropper 23 et halvt afsnits fed julekalender, når man med den moderne teknologi, vi har i dag, nemt kunne have redigeret det, der kan virke stødende, ud,« siger Jan Linnebjerg til TV 2.

TV 2 besluttede tidligere fredag, at tv-stationen vil genudsende del fire julekalender om eftermiddagen i stedet for del tre – »Alletiders Julemand« – som først var planlagt.

Jan Linnebjerg tilføjer, at han er sikker på, at det ikke var instruktørens intention at krænke nogen.

Ændringen skyldes, at TV 2 mener, at der er elementer af »Alletiders Julemand«, som er forældede, lød det tidligere fredag.

Blandt andet fik TV 2 klager fra seere, da den blev genudsendt i 2014.

I sangen »Gi' mig guf og gi' mig godter«, som vises flere gange fordelt over julekalenderens 24 afsnit, danser børn rundt klædt ud som flødeboller. Børnene er malet sorte i ansigtet, og det kaldte en seer for blackfacing.

I en scene i afsnittet den 8. december bliver tre drenge skældt ud og dyppet i blæk, fordi de driller en dreng med hans hudfarve.

Martin Miehe-Renard mener, at TV 2 har håndteret klagerne dårligt ved at trække kalenderen. Det vil kun føre flere klager med sig ifølge instruktøren.

»Alletiders Julemand« blev sendt første gang i 1997. Den er den tredje ud af fire julekalendere, som har nissen Pyrus som hovedperson.

/ritzau/