Ice Cube gik glip af 65 millioner kroner, fordi han ikke ville lade sig vaccinere

Det har kostet skuespilleren og rapperen Ice Cube dyrt, at han ikke ville lade sig vaccinere mod covid-19, fortæller han i en podcast.

 
Den amerikanske rapper Ice Cube gik glip af ni millioner dollar, fordi han ikke ville lade sig vaccinere for covid-19. Video: MILLION DOLLAZ WORTH OF GAME Redigering: Frederikke Borg Højfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ice Cube, der oprindelig blev kendt fra gangsterrapgruppen N.W.A., blev i oktober 2021 fyret fra komediefilmen »Oh Hell No«.

Filmen skulle optages i Hawaii, og Ice Cube skulle spille over for Jack Black, som havde den anden hovedrolle.

Nu har Ice Cube forklaret, hvorfor han blev fyret. Han nægtede nemlig at blive vaccineret mod corona. Det fortæller han i podcasten »Million Dollaz Worth of Game«.

Ice Cube bliver spurgt, om han har gang i nogle film for tiden. Han svarer, at han arbejder og hustler.

»Jeg sagde nej til en film, fordi jeg ikke ville have stikket (vaccinen, red.). Jeg sagde nej til ni millioner (dollar, red.). Fuck det stik og fuck jer, fordi I prøvede at tvinge mig til at få det. Så nu ved jeg ikke, hvordan Hollywood har det med mig, forstår I, hvad jeg mener?« siger Ice Cube i podcasten.

Beløbet, som han siger, det kostede ham ikke at blive vaccineret, svarer til 65 millioner kroner i dagens kurs.

Kort efter tydeliggør Ice Cube dog, at han ikke sagde nej til at medvirke i filmen. Han sagde blot nej til vaccinen, hvorefter filmselskabet ikke ville give ham rollen alligevel.

»Jeg havde ikke brug for den vaccine. Jeg blev ikke smittet overhovedet,« siger Ice Cube, hvortil en af de andre medvirkende i podcasten svarer, at han heller ikke fik det. En tredje medvirkende siger dog, at han fik corona fire-fem gange.

Ice Cube er ikke ene om sin vaccineskepsis. I december 2020 viste en undersøgelse fra analyseinstituttet Pew, at kun 42 procent af sorte amerikanere var parat til at tage vaccinen mod 61 procent blandt hvide og 83 procent blandt amerikanere med asiatiske rødder.

Fik ikke behandling mod syfilis

En af de mulige forklaringer på sorte amerikaneres manglende tiltro til lægelige myndigheder kan være en række stærkt uetiske eksperimenter på sorte mænd, skrev Jyllands-Postens USA-korrespondent i 2021.

Det måske mest berygtede foregik ved Tuskegee University i Alabama. Her foretog man fra 1930erne til 1970erne eksperimenter på lige knap 400 syfilissmittede sorte mænd, som ikke fik behandling for deres syfilis trods forsikringer om det modsatte. Syfilis kan nemt kureres med penicillin, men eksperimentet skulle klarlægge, hvad der sker, når sygdommen ikke bliver behandlet.

28 af dem døde direkte af syfilis, 100 døde af komplikationer relateret til syfilis, 40 af patienternes hustruer blev inficeret med syfilis og 19 børn blev født med syfilis.

Sorte amerikanere har ifølge tal fra Centers for Disease Control and Prevention, CDC, 1,8 gange større risiko for at dø af corona end hvide amerikanere.