Historisk københavnsk spisested lukker og slukker efter 168 år

Frokostrestauranten Café Fremtiden på Sankt Annæ Plads har gennem tiden serveret smørrebrød for sømænd, skuespillere og et utal af københavnere.

En af Café Fremtidens længste ejere var ægteparret Charles og Søster, der drev stedet i 27 år fra 1955 til 1982. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af Københavns mange historiske spisesteder lukker.

Restaurationen, der åbnede i 1854, lukker og slukker, og de historiske lokaler på Sankt Annæ Plads 22, lige bag Nyhavn, skal altså nu lægge hus til noget andet end de sultne københavnere, der har frekventeret beværtningen i 168 år for at spise smørrebrød.

Det skriver Københavnerliv.

På sin hjemmeside skriver stedet, at de ser sig selv som et stykke levende københavnerhistorie, og netop det historiske bliver fremhævet flere steder hos beværtningen:

»Café Fremtiden har siden 1854 været stedet, hvor sømænd, stamgæster og andet godtfolk kunne få et stykke ægte dansk smørrebrød, hvor der er kælet for alle råvarer, og alt er hjemmebagt, -rørt og stegt. Vi er stolte af vores lange historie og menukort med 42 nøje komponerede klassiske og moderne stykker smørrebrød,« skriver de på hjemmesiden.

Cafeens indehaver, Lars Lorentzen, fortæller, at beslutningen om at lukke og slukke efter at have ejet stedet i ni år er hans egen, og at han nu vil til at bruge tiden på noget andet.

»Jeg har stået de hårde perioder den sidste tid fint igennem, men jeg har familie og andre hensyn at tage, så det er derfor, jeg skal videre. Der skal være tid til dem nu, og jeg glæder mig til at gå tidligt på pension og være der for dem,« siger han.

Café Fremtiden har været stamsted for flere markante personer.

En af dem var skuespiller Ole Ernst, og da han døde i 2013, blev hans nærmeste inviteret til gravøl på Café Fremtiden. »Han var jo glad for at få en over tørsten, så det giver god mening,« fortalte hans søster Birgit dengang til Berlingske.

Frokostrestauranten har sidste åbningsdag 31. maj.